Noutati :

Senatorul de Timisoara Petru Ehegartner, nemultumit modificarea Codului Fiscal. Candideaza pentru un nou mandat

8 septembrie, 2016 - 03:11 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: POLITIC
1

TIMISOARA. Guvernul  intentioneaza sa aduca noi modificari Codului Fiscal, care a intrat in vigoare din prima zi a acestui an. Intentia tehnocratilor il nemultumeste si pe senatorul de Timisoara Petru Ehegartner, unul dintre cei care a pus umarul la nasterea actului normativ.

Senatorul ALDE, Petru Ehergartner ataca guvernul lui Dacian Ciolos pe care il socoteste drept nelegitim si spune ca o eventuala modificare ar putea aduce daune mediului de afaceri.

In perioada dezbaterilor a fost o masura foarte bine primita, aceea de a asigura o predictibilitatea mediului economic si imposibilitatea modificarii lui prin ordonante de urgenta de azi pe maine, astfel incat mediul de afaceri sa isi poata pregati si sa isi faca acel business plan dupa o legislatie coerenta, stabila, cunoscuta. Iata ca prin incercarea, care se va solda si cu anumite consecinte, si pe care am inteles ca ministrul nu si-o asuma, dar de care se pare avea cunostinta, este de natura a schimba Codul Fiscal intr-o proportie covarsitoare. Aproape 200 de articole, din cele 500 care le contine Codul Fiscal. Ceea ce e mai grav e ca incearca sa schimbe filozofia acestui cod si zona cea mai afectata este in special cea a profesiilor liberale, care vor fi impovarate substantial cu majorari de taxe si impozite, este vorba de CAS si CASS, care ar trece exclusiv in sarcina angajatului… Ar fi foarte periculos ca aceste modificari sa fie puse in practica pentru ca va afecta orice guvern politic care va incerca sa castige puterea„, a declarat senatorul Petru Ehergartner.

Senatorul ALDE a acuzat guvernul Ciolos ca nu a reusit sa absoarba bani europeni la fel cum a facut-o guvernul condus de Victor Ponta si ca nu a pus in aplicare masura depolitizarii administratiei, si considera ca odata cu neindeplinirea acestor doua obiective, guvernarea Ciolos este un esec

Petru Ehegartner a anuntat, de asemenea, ca va candida pentru un nou mandat de senator.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ceea ce ma intriga la „conceptele neoliberale” este lasarea in intuneruic al principiului „solidaritatii” introdus de un „oarecare” Otto von Bismarck (nu este vorba de crucisatorul (?) cu acelasi nume) – politician de dreapta, cu cca 140 de ani in urma, si pe care s-a construit „Europa moderna” prin Germania moderna.
    „Cei de azi” (de multe ori de toate culorile) inventeaza fel si fel de teorii prin care sa scurteze ceea ce ar asigura multora „un trai decent”; nu uita insa de „daunele aduse mediului de afaceri”, lezarea interesului personal, … sau sa-si voteze „privilegii suplimentare” ca, de, ei – sunt alesii neamului.
    Mai mult, partidul pe care-l reprezinta este „mana in mana” cu social democratia Romana.
    In alte detalii doctrinare nu ma bag, dar poate viitorilor alesi ar trebui sa le dea de gand si rezolvarea unor astfel de probleme, si apoi, poate chiar ca i-am vota!