Noutati :

Senatorii au votat interzicerea fumatului in spatii publice! Vezi unde ai voie sa fumezi!

8 iunie, 2011 - 02:43 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Senatul a adoptat, miercuri, un proiect de lege care interzice fumatul in toate spatiile publice, fiind insa agreat un amendament care permite fumatul in baruri, discoteci, restaurante si alte unitati similare mai mici de 100 de metri patrati.

Conform legii initiate de deputatul PSD Manuela Mitrea, fumatul va fi interzis in toate spatiile publice, inclusiv in cele de la locul de munca: institutii publice locale si centrale, institutii economice, de alimentatie, de turism, de invatamânt, sanitare, medicale, culturale, in mijloacele de transport comun, inclusiv gari si aeroporturi, de stat sau private, anunta Mediafax.

in ceea ce priveste spatiile cu destinatie de loc de munca, fumatul este permis in spatii delimitate si amenajate special: sa nu fie spatiu de tranzit, sa fie dotat cu extinctoare, scrumiere, sisteme de ventilatie si sa fie marcate ca fiind destinate fumatului.

Senatorii au adoptat un amendament prin care fumatul este permis in baruri, cluburi, discoteci, restaurante si alte locuri cu destinatie similara, care sunt organizate exclusiv pentru fumatori, care insa sa nu aiba o suprafata mai mare de 100 metri patrati.

Legea a fost adoptata de Senat cu 58 de voturi „pentru”, 29 „impotriva” si 15 abtineri.

Proiectul urmeaza sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilor, care este forul decizional.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...