Noutati :

Senator de Timisoara in Comisia pentru Rosia Montana: ‘Acest proiect nu poate sa treaca’. Vezi ce mai spune alesul!

21 septembrie, 2013 - 02:31 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Comisia parlamentara infiintata pentru a analiza proiectul de lege cu privire la exploatarea aurului la Rosia Montana are printre membri si un senator ales intr-un colegiu din Timisoara. Acesta are rezerve serioase cu privire la proiect.

Senatorul PNL Petru Ehegartner s-a aflat la Rosia Montana recent intr-o vizita de informare, in urma careia a declarat ca nu e de acord cu actualul proiect de lege, dar ca Romania ar trebui sa-si exploateze resursele naturale. „Ne plangem de saracie, dar trebuie sa facem ceva. Doar prin crearea de locuri de munca putem iesi din saracie”, spunea liberalul in data de 12 septembrie.

Contactat de site-ul casajurnalistului.ro, Petru Ehegartner a precizat ca „Forma in care este, in momentul de fata, acest proiect nu poate sa treaca. Numai prin faptul ca daca ar fi considerate legi, ar fi neconstitutionale. Sunt niste derogari de la legislatia romana care sunt inacceptabile.”

Intrebat ce parere are despre protestele din Piata Universitatii, el a spus ca i se par foarte curioase: „Mi se pare foarte divers mesajul de-acolo. Nu este o chestiune coerenta. Probabil faptul ca este o chestie spontana”.

In legatura cu exploatarea propriu-zisa, senatorul, de profesie inginer, a spus ca procedura aplicata „reprezinta un risc” si ca problema este „in ce masura este asigurata protectia pentru potentialul risc. Este un risc pentru contaminare, pentru eventuale catastrofe.  Am inteles ca sunt tehnologii care probabil c-ar fi mai scumpe, dar cu grad de securitate mai ridicat. Intentionam sa ne consultam cu niste experti de la Agentia de Resurse Minerale si voi avea mai multe date sa ma pronunt”.

Pe de alta parte, Petru Ehegartner este de parere ca Rosia Montana are nevoie de locuri de munca: „Social vorbind, locul este dominat de oamenii care doresc exploatarea. Pentru ca reprezinta pentru ei sursa de venit esentiala. in zona respectiva, daca nu se va face exploatarea, practic, venituri salariale fara o alternativa economica acolo… greu de gasit solutii”.

Mai multe detalii AICI.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...