Noutati :

Semnez aproape 100 de referate pe zi pentru cumpararea de medicamente si materiale sanitare, iar doua contracte cadru asteapta evaluarea de un an. Raul Patrascu, managerul Spitalului Judetean Timisoara: Sunt prea putini oameni la Achizitii

24 februarie, 2020 - 09:27 AM
Autor: Redactie      
Categorie: INTERVIU
2

TIMISOARA. In vreme ce sefii de sectie din Spitalul Judetean Timisoara fac referate peste referate pentru cumpararea de medicamente si materiale sanitare, doua contracte cadru, pentru care s-au organizat licitatii, stau de un an in evaluare si nu au fost inca stabiliti castigatorii, adica firmele care sa furnizeze toate acestea dupa un grafic prestabilit. O spune managerul spitalului, Raul Patrascu, in INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva LIVE pe Facebook din Timisoara, realizata de opiniatimisoarei.ro  si Orasul Timisoara din studiourile televiziunii regionale SUD VEST TV.

Cele doua contracte, spune directorul spitalului sunt de 100 de milioane de euro pe un an, insa unitatea medicala continua ca cumpere des si la alte preturi materiale sanitare si medicamente, cand sectiile constata ca sunt pe terminate, explica Raul Patrascu in INTERVIURILE TIMISOAREI.

De cand am venit, aproape in fiecare zi semnez aproape 100 de referate din partea medicilor sefi de sectie. Ei isi pierd timpul facand aceste referate, eu imi pierd timpul aprobandu-le. Sunt referate de materiale sanitare si medicamente care lipsesc. Eu le trimit mai departe la Biroul de Achizitii. Chiar ma uitam pe planul de anul trecut. In acel plan existau 2 acorduri cadru, unul pentru medicamente, altul pentru materiale sanitare, insumand in total peste 100 de milioane de euro, ca erau pe tot anul. Cu ce te ajuta acel contract cadru? Acel contract cadru te ajuta ca in momentul in care tu iti faci o comanda, sa zicem ca tu ai bani de medicamente pe 3 luni. Cand stii ca se apropie limita, dupa 2 luni jumate poti sa dai comanda pentru urmatoarele 3 luni. Eu ma intreb cum e posibil ca acele 2 contracte sa fie inca in evaluare din luna martie a anului trecut. De un an sunt in evaluare si nu s-a dat un castigator. Le evalueaza Serviciul de Aprovizionare si Achizitii. Au raspuns ca sunt prea putini angajati, ca sunt prea multe de facut si asa mai departe„, a spus Raul Patrascu, managerul Spitalului Judetean Timisoara in INTERVIURILE TIMISOAREI.

Directorul celui mai mare spital din vestul Romaniei spune ca sunt prea putini angajati la Achizitii si Aprovizionare.

Bani exista. Am facut o reorganizare a structurii de Aprovizionare si Achizitii. Inainte, Spitalul Judetean avea un Serviciu de Achiztionare si un Birou de Achizitii, cu un sef de serviciu de Aprovizionare. In legislatia romaneasca, Achizitiile sunt cele care fac contractarea si licitatiile, iar Aprovizionarea urmareste derularea conmtractului. Cum e posibil ca intr-un spital de talia Judeteanului sa ai serviciu care are mai multi oameni la Aprovizionare, deci care urmaresc contractele, decat ai oameni intr-un birou, care unul din asta e de 5 oameni maxim, cand am venit eu erau 4, care faceau licitatii. Bineinteles ca mergeau foarte greu licitatiile si noi aveam foarte multi oameni care urmareau contracte, dar aveau atributii si sa faca ei insisi achizitii directe. Astept raportul Corpului de Control. Am facut reorganizarea, e aprobata structura. Acum trebuie sa mi se mai aprobe doua posturi: de sef al Serviciului de Achizitii, pentru ca acum am serviciu de Achizitii si Birou de Aprovizionare, cum este normal, si mai este postul de sef Birou de Aprovizionare pentru a putea scoate la concurs, pentru a numi doi oameni si a putea eficientiza impreuna cu ei treaba de acolo si de a da drumul la aceste contracte cadru„, a precizat Patrascu.

Raul Patrascu, managerul Spitalului Judetean Timisoara a fost invitatul emisiunii INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva transmisa LIVE pe Facebook si pe TV, realizata de Orasul Timisoara si opiniatimisoarei.ro.

https://www.facebook.com/247timisoara/videos/2506630846270811/

INTERVIURILE TIMISOAREI poate fi vizionata pe pagina de Facebook Orasul Timisoara, pe site-ul opiniatimisoarei.ro si pe canalul televiziunii regionale SUD VEST TV in fiecare joi seara de la orele 20.00.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Papagalu ăsta e paralel cu legea achiziților, cam cu tot e paralel. S-a trezit măcănind. Îi vom vedea acum pe specialiști #rezist. Poate fac un #rezist și la convid-19 (coronavirus).

  2. adica ne spune ca-si face treaba?
    ne asteptam sa si-o faca mai repede si mai bine, ca pentru asta a fost numit manager de spital!