Noutati :

Semnalul de alarma legat de banii pentru Spitalul de Copii, tras iarasi de Sorin Grindeanu, agita apele in Primaria Timisoara! Cine e scos tap ispasitor?

17 ianuarie, 2014 - 12:46 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Dupa ce fostul viceprimar si presedintele PSD Timisoara Sorin Grindeanu a spus ca este o datorie morala pentru Nicolae Robu si primaria Timisoara sa gaseasca finantare pentru Spitalul de Copii, dupa ce banii alocati anul trecut s-au pierdut pentru ca n-au fost chelutiti la timp, iata ca viceprimarul Dan Diaconu e trimis sa ofere ultimele date legate de proiectul privind ridicarea corpului B al unitatii medicale.

CITESTE SI: Deputatul PSD Sorin Grindeanu: E o obligatie morala a primarului si Primariei Timisoara de a face rost de bani pentru Spitalul de Copii, dupa cei pierduti anul trecut. Vezi lista de proiecte a social-democratilor pentru Timisoara!

Primaria: De vina pentru pierderea banilor este Guvernul USL!

Miercuri au fost deschise ofertele pentru corpul B. Au fost depuse 11 oferte din partea firmelor de constructii, termenul de executie este de 24 de luni. In opinia noastra, vom avea nevoie de 40 de zile pentru evaluarea criteriilor de calificare, astfel incat, intr-o luna si jumatate sa intram in faza finala a licitatiei„, a declarat vineri viceprimarul Dan Diaconu.

Subalternul lui Nicolae Robu sustine ca in martie licitatia va fi gata

Lucrurile sunt diferite fata de un bloc de locuinte: inseamna discutii cu experti, inseamna avize de la un numar mai mare de institutii. Ca atare, aceste formalitati sunt extrem de importante pentru reusita acestui proiect si el nu putea fi realizat mai devreme. In conditiile in care licitatia va fi finalizata cu siguranta pana la sfarsitul lunii martie, inceputul lui aprilie, vom face toate demersurile pentru ca sprijinul financiar guvernamental sa existe pentru acest spital. Studiul de fezabilitate a fost terminat in aprilie-mai anul trecut. Va fi o suma substantiala in bugetul local pentru spital. Din punctul meu de vedere, la o prima privire, va fi o finantare de 35 milioane de lei, in prima faza, din bugetul local„, a dezvaluit viceprimarul Diaconu.

Edilul a tinut sa precizeze ca banii de la Guvernul Romaniei pentru Spitalul de copii nu s-au putut cheltui la timp pentru ca tot executivul nu si-a facut treaba.

Din informatiile pe care le-am primit la sfarsitul anului de la Ministerul Sanatatii, cei 5 milioane de lei de la Guvern ar fi putut fi folositi daca exista o hotarare de guvern, care sa fixeze suma pe acest obiectiv. Daca am fi intrat in executie anul trecut, nu am fi putut folosi banii de la Guvern„, a declarat Diaconu.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Lasa ca finanteaza domnul Robu renovarea inutila a bulevardului Carol.
    Spitalul de copii nu-i o prioritate, probabil ca domnul Robu ori nu are copii, ori e asigurat privat si se duce la Szeged, Budapesta sau Wiena sa si-i trateze!