Noutati :

Seminarul privind legislatia muncii, organizat de CCIA Timis, s-a bucurat de un real succes

17 februarie, 2021 - 03:41 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. In cursul zilei de ieri, 16 februarie, 100 de persoane au participat la seminarul de instruire a angajatorilor privind modul in care trebuie aplicate noile acte normative intrate in vigoare in 2021, organizat de Camera de Comert, Insustrie si Agricultura Timis in parteneriat cu Inspectoratul Teritorial de Munca Timis.

In deschiderea seminarului, Presedintele Executiv al CCIA Timis, Florica CHIRITA, a spus: „Va urez un bun venit „virtual” la primul seminar care deschide programul de informare si instruire a agentilor economici cu privire la noutati legislative in diferite domenii de activitate, pentru anul 2021 – program pe care Camera de Comert Timis il organizeaza de peste doua decenii, in parteneriat cu serviciile deconcentrate din teritoriu, sub egida Instituţiei Prefectului Judeţul Timis. Va multumesc pentru prezenta Dvs. la acest prim seminar si, totodata, doresc sa adresez multumiri speciale unui partener devenit traditional si un colaborator de exceptie al organizatiei noastre – Inspectoratul Teritorial de Munca Timis. Multumim domnului inspector sef cât si intregii echipe pentru disponibilitate si profesionalism, calitati care atrag an de an un numar impresionant de participanti”.

Au fost abordate teme de interes care au vizat: Modificari ale Codului Muncii; Legea nr. 81/2018 privind reglementarea activitatii de telemunca si Legea nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei COVID-19; Reglementari privind securitatea si sanatatea in munca, in mod deosebit accidentele de munca; Hotarârea nr. 905/2017 privind Registrul General de Evidenta al Salariatilor.

Temele au fost sustinute de specialisti ai ITM Timis: Pavel KASAI – Inspector sef, Ileana TOMOIAGA – Inspector sef Adjunct Relatii de Munca, Anton Francisc SZASZ – Inspector sef Adjunct Securitate si Sanatate in Munca si Natalia ENII – expert IT si REVISAL.

Seminarul a avut un puternic caracter dinamic si interactiv, participantii punând intrebari la temele dezbatute si aducând in discutie spete concrete ce au devenit studii de caz.

„Participantii conectati au ridicat diverse probleme cu care se confrunta firmele pe care le reprezinta si au primit clarificari la neconformitatile din firma. Totodata, am prezentat si un raport de activitate pe anul 2020 al ITM cat si principalele obiective pe care le-am propus pentru 2021, iar colegii mei au facut completari din domeniile lor de competenta” , a declarat Pavel KASAI, inspector sef ITM Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...