Noutati :

Seminar de legislatie vamala organizat de CCIAT. Alte doua evenimente programate in aceasta saptamana

18 aprilie, 2017 - 02:48 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert Industrie si Agricultura Timis organizeaza un seminar avand ca tema schimbarile aparute in legislatia vamala, inca de la sfarsitul lunii martie.

CITESTE SI: Amenzi de pana la 2.500 de lei in Timisoara! Ce s-a gasit pe o multime de strazi? 

Seminarul este organizat in colaborare cu Directia Regionala Vamala Timisoara si Asociatia Operatoratorilor Economici Autorizati din Romania si va avea loc in sala CEDO a Camerei de Comert Industrie si Agricultura. Seminarul va avea trei teme majore.

Conceptul de vamuire centralizata la nivel national, statutul de agent economic autorizat si aplicarea simplificarilor in declararea marfurilor. Consider ca aceste seminarii sunt importante pentru oamenii de afaceri din Timis pentru a fi informati cu privire la modificarile legislative aparute in legislatia vamala si totodata, poate cel mai important, de a vedea care sunt avantajele create pentru dansii, care deriva din aceste modificari….Vamuirea centralizata inseamna ca un agent vamal din Timisoara va putea foarte bine sa depuna declaratia vamala aici, chiar daca marfurile au fost prezentate la alt birou vamal din tara„, a declarat Gabriel Moldovan, directorul executiv al Directiei Regionale Vamale Timisoara.

CITESTE SI: Locurile de poveste pe care banatenii le aleg pentru concediu. Cati bani dau pe vacante? 

Seminarul de joi nu va fi singurul aflat pe agenda Camerei de Comert si Industrie. Tot joi, la Timisoara se vor semna doua colaborari cu alte Camere de Comert.

Dorim sa il organizam in 20 aprilie datorita faptului ca din martie sunt cateva reglementari noi privind legislatia vamala, si vrem ca toti operatorii care opereaza cu import-export sa fie informati cu tot ce este nevoie, de la sursa, si cat mai repede cu putinta. Sigur ca pe langa Directia Regionala Vamala va fi prezenta si Asociatia Operatorilor Economici din Romania, care vine din nou cu completari vizavi de aceste noi reglementari in legislatie. Tot in cursul saptamanii acesteia o sa avem si delegatia camerei britanico-romana, cu care vom semna un acord de colaborare. Deja este o agenda de lucru care va fi discutata joi. Si tot joi, acordul cu Camera din Vojvodina. Joi o sa fie o zi plina de evenimente la Camera de Comert„, a declarat Florica Chirita, directorul Camerei de Comert Timis.

Seminarul va avea loc joi, de la ora 10, in sala CEDO a Camerei de Comert, Industrie si Agricultura. Cei care doresc sa participe la seminar se mai pot inscrie pana in 19 aprilie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...