Opinia Timisoarei

Semaforisoara loveste din nou la Timisoara. Cate semafoare poate inghesui administratia Fritz intr-o intersectie. Video

TIMISOARA. ”Gata cu Semaforisoara! Azi am demontat 23 de semafoare inutile, care doar ne-au enervat în trafic. Continuam cu alte încă o sută. Până acum am dat jos peste 150 de corpuri de semaforizare.

Nu le aruncăm, le vom folosi acolo unde chiar va fi nevoie în viitor. Semafoarele nu mai trebuie să fie o afacere, ci să îmbunătăţească traficul„, anunta primarul Dominic Fritz in 12 septembrie 2022 intr-un mesaj pe Facebook unde astepta aplauzele timisorenilor in privinta indepartarii a 23 de elemente luminoase de la o traversare peste Proclamatia de la Timisoara, in zona cunoscuta drept Bega Mica.

Cu ceva timp inainte, in timpul campaniei electorale, USR facea bascalie pe seama semafoarelor din cadrul Sistemului de Management al Traficului.

La un an distanta de la anuntul primarului Dominic Fritz, Timisoara isi recapata numele de Semaforisoara.

CITESTE SI: Pierdem banii europeni pentru anveloparea blocurilor la Timisoara? Doar 12 sunt facute din 68, care ar trebui sa fie toate gata pana la sfarsitul anului 

Administratia Fritz a instalat la randu-i in mai multe intersectii noi din oras zeci de semafoare. Evident, pe un numar mare de stalpi. Numai la o trecere de pietoni de pe Cetatii, bulevard aflat inca in modernizare, au fost amplasate 20 de semafoare pe 12 stalpi.

Cea care a semnalat situatia aberanta a fost consilierul local Roxana Iliescu.

Doamne ferește! Suntem inundați de semafoare pe Cetății și Bogdănești!
Useriștii ne cred un oraș de chiori!
Cumva îi înțeleg, că nici ei nu-si explica cum altfel au câștigat alegerile…
Și totuși, useriștii ar trebui sa știe ca in 2020 a fost doar o chestie de percepție, fără implicații oftalmologice!
PS dacă vi se par înguste cele două benzi pe sens de pe Bogdănești, sa știți ca nu doar vi se pare, chiar sunt! Proiectul inițial prevedea doua benzi pe sens a câte 3 m fiecare. In urma modificărilor aduse de useriști avem doua benzi pe sens a câte 2,75 m, trotuar de 2 m și pistă de bicicletă de 1,5 m.
Atât s-a putut!„, a notat Roxana Iliescu pe pagina sa de Facebook.

Asa arata una dintre trecerile de pietoni de pe bulevardul Cetatii din Timisoara. Amenajarea arterei largita la 4 benzi a inceput in urma cu doi ani dupa ce proiectul gandit de administratia Robu a fost modificat de actuala administratie Fritz. Banii vin din fondurile proprii ale primariei Timisoara, iar valoarea lucrarilor se ridica la peste 17 milioane de euro.

Cei care traverseaza zona spun ca amplasarea atator semafoare intr-o intersectie este o adevarata bataie de joc fata de banul public.
Pai sunt bani. Are domnul Fritz bani
Foarte multe fara cap…
Avem bani sa ii aruncam pe nimicuri si pana la urma o sa ramana doar intermitentele, ca nu o sa le foloseasca
Vedem cand porneste sistemul cat is de fiabile
Pai de ce sa avem atatea semaforare. Niste bani investiti in orasul asta… Eu ii spun orasul semafoarelor. Peste tot pe unde mergem dam numai de semafoare” spun timisorenii.

VIDEO: George Stefanita

La inceputul anului, societatea Drumuri Municipale a Primariei Timisoara cumpara aproape 350 de semafoare.

In urma cu cativa ani, Timisoara a mai purtat supranumele de Semaforisoara si asta pentru ca intr-o singura intersectie, cea de la Resitei, au fost amplasate atunci 9 semafoare pentru circulatie rutiera, care de la instalare insa au functionat doar pe galben intermitent.

Exit mobile version