Semafoare oprite si program de iluminat public mai scurt cu doua ore. Orasul din vestul tarii care ia primele masuri drastice pentru a reduce consumul de curent

Primaria Arad a decis sa reduca cu doua ore iluminatul public pe timp de noapte, ca prima masura pentru a reduce consumul de energie electrica, in contextul tendintelor existente la nivelul Uniunii Europene de a se face economie, pe fondul incertitudinilor legate de livrarile de gaz rusesc la iarna, insa alte masuri sunt avute in vedere la toamna, cum ar fi reducerea iluminatului arhitectural.

CITESTE SI: Momentul in care se va redeschide santierul pentru largirea la 4 benzi a drumului Timisoara – Dumbravita – Autostrada Vestului 

Viceprimarul Lazar Faur a declarat , ca pornirea iluminatului stradal este amanata cu o ora si se opreste mai repede cu o ora dimineata, iar semafoarele electrice care functionau doar pe culoarea galben intermitent au fost oprite.

Deocamdata nu am considerat ca suntem in situatia de a lua alte masuri, pentru ca si acestea ne vor aduce o economie de 10% din consumul de electricitate la iluminatul public. Totusi, am discutat despre ce vom face de la toamna, cand noaptea va fi mai lunga iar consumul va fi inevitabil mai mare. Este posibil sa adoptam unele masuri precum reducerea iluminatului arhitectural din oras„, a declarat viceprimarul Lazar Faur.

El a precizat ca in actualul context al scumpirii energiei Primaria Arad isi indreapta atentia catre energia regenerabila, avand proiecte de instalare de panouri fotovoltaice.

Primaria Arad vrea sa acopere parcarile supraetajate din oras cu panouri fotovoltaice, care ar furniza energia in reteaua de iluminat public. Proiectul ar mai avea avantajul ca va oferi protectie autoturismelor parcate la etaj, unde nu exista acum acoperis.

Sursa: Agerpres

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cum fac panourile solare curent pentru iluminat?

    • Sunt sigur ca stii, dar te faci, ca esti carcotas. Dai curentul in retea si il iei cand ai nevoie. Stochezi energia in baterii. Hidroelectrica are si lacuri de acumulare nealimentate de rauri. Sunt cu pompare. Cand ai curent in exces ( bate vantul, soare), pompezi apa intr-un lac situat la inaltime. Cand ai nevoie de curent, dai drumul la apa de sus in lacul de jos prin generatoare.

  2. No nu-i bai. Poate sa taie orice.

  3. Le este dor de epoca Ceausescu, mai pot fi promovate si alte masuri specifice epocii care arata grija fata de nivelulu de trai al cetatenilor: fara apa calda, fara caldura in apartamente, ratii la produsele de baza s.a.m.d.

    • Si alternativa este mai placuta? Puparea in dos a lui putin?