Noutati :

Seful de la Crima Organizata Alba, ridicat de DIICOT: o grupare era monitorizata din 2003

23 octombrie, 2013 - 09:42 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Procurorii DIICOT efectueaza miercuri 11 perchezitii domiciliare in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unei grupari infractionale, formata din sase invinuiti, acuzata de evaziune fiscala, in dosar fiind pus sub acuzare si comisarul sef al Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, membrii gruparii mai sunt acuzati de delapidare, folosirea cu rea credinta a bunurilor sau creditului societatii in scop contrar intereselor acesteia, in folosul propriu ori pentru a favoriza o alta societate, complicitate la inselaciune, fals intelectual, uz de fals, refuzul de a pune la dispozitia administratorului judiciar ori lichidatorului, a evidentelor, documentele si bunurilor de patrimoniu.

Procurorii sustin ca invinuitii au constituit un grup infractional incepand cu anul 2003 pana in prezent si, folosindu-se de calitatea de asociati si administratori la mai multe societati comerciale, precum si de mai multe firme fantoma special create si/sau folosite in scopuri infractionale, au derulat operatiuni comerciale si financiare fictive (frauda tip carusel, privind comertul cu carburanti si alte produse petroliere — solventi, bitumuri, combustibili pentru focare).

Prin sustragerea de la plata accizelor, a impozitului pe profit si TVA-ului a fost prejudiciat bugetul statului cu aproximativ 3,5 milioane lei.

Deopotriva, invinuitii si-au insusit fara drept prin utilizarea unor manopere frauduloase diferite sume de bani din patrimoniul unor societatilor comerciale (aproximativ 3,5 milioane lei) folosind inscrisuri false.

De asemenea, in cauza a fost inceputa urmarirea penala si impotriva unui invinuit care are gradul profesional de comisar sef si functia de sef al BCCO Alba Iulia, sub aspectul acuzatiei de a fi comis infractiunile de sprijinire a unui grup infractional nestructurat, favorizarea infractorului, omisiunea sesizarii organelor judiciare, marturie mincinoasa si fals in declaratii.

Din actele si lucrarile dosarului rezulta ca, in exercitarea functiei seful BCCO Alba Iulia, cu intentie, comisarul a ajutat invinuitii prin furnizarea de informatii cu privire la activitatile investigative desfasurate de catre DIICOT, sau de informatii referitoare la stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infractiuni economice de catre membrii gruparii infractionale, ori cu privire la efectuarea unor activitati procesuale (perchezitii, audieri de martori, etc.), sau prin comunicare de informatii cu privire la modalitatea in care vor putea evita probarea activitatilor infractionale desfasurate de acestia (atentionari cu privire la evitarea utilizarii comunicarilor prin telefon).

Totodata, comisarul sef al BCCO Alba Iulia, avand in virtutea atributiilor de serviciu date despre comiterea unor fapte prevazute de legea penala de catre membrii gruparii, nu a luat masurile legale, desi statutul de politist il obliga in acest sens, precum si ca fiind audiat in calitate de martor intr-un dosar penal a facut afirmatii neconforme cu realitatea referitor la imprejurari esentiale cu privire la care a fost audiat.

Acelasi lucrator de politie nu a consemnat in declaratia de avere instrainarea unui autoturism marca VW Passat.

in aceeasi cauza se efectueaza cercetari si cu privire la alte doua persoane sub aspectul savarsirii infractiunii de marturie mincinoasa pentru una din ele (acuzatia constand in aceea ca fiind audiat in calitate de martor intr-un dosar a facut afirmatii neconforme cu realitatea), respectiv pentru infractiunea de favorizarea infractorului cu privire la cea de a doua persoana si care consta in faptul ca, luand la cunostinta de data efectuarii unor perchezitii domiciliare, a facut cunoscut inculpatului cercetat in acea cauza acest aspect.

La sediul DIICOT — Serviciul Teritorial Alba urmeaza sa fie audiate cel putin opt persoane.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...