Sefa CNA, urmarita pentru noi fapte de coruptie. DNA i-a pus sechestru avere

Procurorii DNA au extins urmarirea penala in cazul sefei CNA, Laura Georgescu, pentru noi fapte de abuz in serviciu si instigare la fals, si au pus sechestru pe bunuri si conturi ale acesteia, pana la aproape 2,3 milioane de lei, suma ceruta ca prejudiciu de cinci posturi de televiziune.

Diectia Nationala Anticoruptie arata ca in dosarul privind fapte savarsite in legatura cu decizii ale Consiliului National al Audiovizualului, procurorii au extins urmarirea penala fata de Laura Corina Georgescu, presedinta CNA, aceasta fiind cercetata pentru abuz in serviciu (cinci acte materiale) si instigarea la fals in inscrisuri sub semnatura privata (cinci acte materiale).

Anchetatorii au dispus luarea masurilor asiguratorii asupra bunurilor imobile si mobile, inclusiv asupra conturilor bancare, apartinand Laurei Georgescu, pana la limita de 2.296.200 de lei, „suma reprezentand valoarea cu care cinci posturi de televiziune s-au constituit pana in acest moment drept parte civila”, a precizat DNA.

Potrivit ordonantei de extindere a urmaririi penale, Laura Georgescu ar fi instigat, in perioada 2013-2014, la intocmirea unor sesizari cu date nereale, in vederea inregistrarii unor lucrari ce au intrat in analiza plenului CNA si care au fost solutionate prin sanctionarea a patru posturi de televiziune (cinci sesizari nereale), altele decat cele referitoare la cele sapte posturi de televiziune care au facut obiectul actelor de cercetare anterioare.

Anchetatorii au mai extins urmarirea penala in cazul Laurei Georgescu si in 24 aprilie, tot pentru abuz in serviciu si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, dupa ce au identificat noi cazuri de televiziuni sanctionate in baza unor date false.

Ulterior, in urma cercetarilor, patru operatori TV sanctionati ca urmare a demersurilor efectuate de presedinta CNA, in baza sesizarilor false care ar fi fost facute chiar la instigarea acesteia, au comunicat date utile anchete, a precizat DNA.

„Printre datele comunicate de operatorii TV au fost identificate noi sesizari care contineau date false, fiind promovate de suspecta Georgescu Laura si care au avut ca rezultat sanctionarea acestora. in unele cazuri, sesizarea a fost redactata si inregistrata inainte ca emisiunea reclamata sa fi avut loc”, se mai arata in ordonanta de extindere a urmaririi penale, informeaza gandul.info.

Mai multe informatii puteti sa cititi aici.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.