Noutati :

Sediul central al Bibliotecii Judetene Timis se redeschide in „lumini de santier”

14 ianuarie, 2013 - 10:30 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: CULTURA
0


TIMISOARA. In lumini de santier, alaturi de scriitorii locului, la redeschiderea sediului Bibliotecii Judetene Timis, vor citi si zidari care au contribuit la renovarea sediului central.

Evenimentul va avea loc marti, 15 ianuarie, incepand cu ora 18 si reprezinta un mod aparte de a puncta Ziua Culturii Nationale.

Spatiile cu caracter public (sala cataloagelor, sala de lectura, American Corner etc.) se prezinta cu totul altfel, spun reprezentantii BJT, culoarea redobandindu-si, la propriu si la figurat, importanta. Intr-un si printr-un ambient mai adecvat lecturii, studiului sau loisir-ului cultural.

Inaugurarea va fi marcata si prin organizarea, la nivel national, a unui proiect marca BJT: Lecturi aprinse. Astfel, in Brasov, Craiova, Sibiu si Timisoara, la ora 19, scriitorii locului vor citi in surse inedite de lumina.

La Brasov vor avea loc lecturi in cabinete stomatologice, in parteneriat cu Asociatia Medicilor Dentisti din Brasov. La Craiova sunt organizate lecturi in sala „Nicolae Romanescu” a bibliotecii judetene, la lumina Lampioanelor Decorative. Cei prezenti se vor bucura (si) de Lampioanele Zburatoare, ce se vor ridica la cer din curtea bibliotecii. In Sibiu, moment de lectura la lumina unei Luni neconventionale, instalatie realizată de partenerii de la Teatrul GONG. [CODUL SAPTAMANII 14 – 20 ianuarie 2013: 100]

In Timisoara, actiunea se desfasoara sub titulatura „lumini de santier”: alaturi de scriitorii locului, vor citi si zidari care au contribuit la renovarea sediului central. Din recuzita, nu vor lipsi castile de protectie sau coifurile de ziar.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...