Noutati :

Sedinta record in Consiliul Local Timisoara, fara primarul Robu si cu un singur proiect

8 ianuarie, 2016 - 02:47 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Prima sedinta a Consiliului Local Timisoara a fost una dintre cele mai scurte din administratia Robu. In cinci minute, consilierii au votat unicul proiect de pe ordinea de zi, in absenta primarului Nicolae Robu.

Edilul este la prima absenta din plenul Consiliului Local din acest mandat. Sedinta a avut un singur punct pe ordinea de zi, iar prin votul dat astazi de consilieri s-a aprobat „acoperirea definitiva din excedentul bugetului local a deficitului sectiunii de dezvoltare a bugetului local al Municipiului Timisoara în cuantum de 13.948.102,50 lei înregistrat la încheierea exercitiului bugetar al anului 2015”.

Am inregistrat in cursul anului 2015 un deficit in sectiunea de Dezvoltare a bugetului Municpiului Timisoara, la Executie. Este un deficit pe care il puteti anticipa absolut logic, ne aflam la sfarsitul unui ciclu financiar al Uniunii Europene, deci in cursul acestui an avut un numar important de proiecte finalizate, deci plati prin sectiunea de Devzoltare si venituri mai mici, in conditiile in care rambursarile se depun pana in luna februarie. Urmeaza sa se faca rambursarile in luna aprilie la inceput. Ca atare excedentul bugetului local in cursul anului 2015 este de aproximativ 2.500.000 de lei, un excedent care va fi repartizat in zona de functionare a anului 2015. Ca in fiecare an acest proiect de hotarare trebuie sa fie aprobat de catre consiliul local.” a declarat viceprimarul Dan Diaconu

Inaintea incheierii sedintei, consilierul local Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Consiliul Local a cerut consilierilor ca la urmatoarea sedinta de Consiliu sa fie puse pe ordinea de zi si proiecte ale grupului PSD, care ajung si la 60 de zile de la momentul in care au fost depuse.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Citesc in ziarele centrale,ca pavajul de piatra cubica din centrul istoric…se cam duce.Adica se dizloca pietrele..Ziarele locale nu au aflat??E vorba de milioane de euro din fonduri europene.Despre ce vorbim??