Sedinta festiva, la aniversarea a 96 de ani de la infiintarea Universitatii Politehnica Timisoara, sub semnul Capitalei Europene a Culturii

TIMISOARA. Anul acesta, Universitatea Politehnica Timisoara aniverseaza 96 de ani de la infiintare, iar pentru a marca momentul, au fost organizate o serie de evenimente, pe parcursul a mai bine de o luna. In ajunul zilei aniversare, reprezentantii Universitatii au organizat o sedinta festiva, care a stat sub semnul desemnarii Timisoarei Capitala Europeana a Culturii in 2021.

„Se implinesc 96 de ani de existenta a Universitatii Politehnica Timisoara, iar pana acum am sarbatorit prin actiuni organizate in preajma acestei zile. Anul acesta am avut insa o suita de evenimente care s-au intins pe parcursul a aproximativ o luna de zile, in care am organizat seminarii si dezbateri si am avut alaturi de noi invitati de marca. Politehnica este mai mult decat o simpla universitate, eu cred ca are aceasta dimensiune exceptionala, dimensiunea culturala. Universitatea Politehnica Timisoara a fost privita ca centru cultural national necesar pentru dezvoltarea Timisoarei, inca din anii ’20. Camil Petrescu spunea, in 1920, ca infiintarea Politehnicii este o bucurie pentru locuitorii Timisoarei si cei din Banat, pentru ca aceasta va face ca orasul sa devina centrul cultural pe care ni-l dorim cu totii”, a spus Aurel Viorel Serban, rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, in deschiderea sedintei festive.

Universitatea Politehnica Timisoara este una dintre institutiile care s-a implicat activ in procesul care a dus la castigarea titlului de Capitala Culturala, iar demersurile nu se opresc aici. Si in anii urmatori, Universitatea va lucra la mai multe proiecte alaturi de membri Asociatiei Timisoara Capiatala Culturala Europeana.

„Universitatea Politehnica si-a luat rolul in serios si a participat activ in cadrul Asociatiei. Sunt cateva programe umbrela concrete in care universitatea Politehnica participa. Atat in managementul unui program foarte important, Patrimoniul sub Reflectoare, cat si in calitate de partener sau curator, in alte trei programe: Lumini Captivante, Orasul Luminilor si Peisaje de Lumina. Toate acestea vor fi detaliate in anii care urmeaza, atunci cand vom dezvolta aceste proiecte”, a precizat Simona Neumann, directorul executiv al Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana.

La ceas aniversar se afla si Facultatea de Constructii din cadrul Universitatii Politehnica. Aceasta aniverseaza vineri, 11 noiembrie 2016, 75 de ani de existenta, printr-o festivitatea omagiala, ce va avea loc in Amfiteatrul „Nicolae Maior” al Facultatii, incepand cu ora 10.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.