Sedinta festiva a Consiliului Local de Ziua Timisoarei. Cultura, onorata. Foto si video

TIMISOARA. Moment de mare sarbatoare la Primaria Timisoara unde s-a desfasurat o sedinta festiva a Consiliului Local de Ziua Orasului.

CITESTE SI: Impodobite cu flori, crengute si panglici tricolore, au pornit vaporasele pe Bega in plimbarile gratuite de Ziua Timisoarei. Foto si video 

Purtand in piept cocarde cu tricolor, conducerea Primariei, consilierii si invitatii au tinut un moment solemn cu ocazia intonarii Imnului de Stat al Romaniei.

Apoi, primarul Nicolae Robu a trecut in revista insemnatatea zilei de 3 August pentru istoria orasului, subliniind modelul de multiculturalitate al Timisoarei.

Acest moment a fost urmat de decernarea Titlului de Cetatean de Onoare lui Georg Lecca, inginer, doctor in arte vizuale. Prezenta activa si profunda in lumea culturala timisoreana, si nu numai, Georg Lecca sprijina in mod constant artistii orasului, legandu-si astfel numele definitiv de Timisoara. A facilitat expunerea de documente privind avangarda romaneasca in Ungaria, Austria si Germania. A facut donatii, a sprijinit publicatii, a finantat expozitii si carti despre arta, care pun in valoare si readuc in atentia publicului artisti romani contemporani de mare valoare.

Programul complet de Ziua Timisoarei

3 august – vineri

Piata Petru Maior

09.30 Depunere de coroane la bustul colonelului Virgil Economu
Piata Unirii

10.30 Ceremonie publica organizata cu sprijinul Garnizoanei Timisoara, care va marca momentul intrarii trupelor romane in Timisoara in data de 3 august 1919

Sala de Consiliu a Primariei Municipiului Timisoara

12.00 sedinta Festiva – Decernarea Titlului de Cetatean de Onoare domnului Georg Lecca, inginer, doctor in arte vizuale. Prezenta activa si profunda in lumea culturala timisoreana, si nu numai, dl. Georg Lecca, sprijina in mod constant artistii din orasul nostru, legandu-si astfel numele definitiv de Timisoara. A facilitat expunerea de documente privind avangarda romaneascã in Ungaria, Austria si Germania. A facut donatii, a sprijinit publicatii, a finantat expozitii si carti despre arta, care pun in valoare si readuc in atentia publicului artisti romani contemporani de o mare valoare. Dl. Georg Lecca a fost numit Cetatean de Onoare al Municipiului Timisoara, prin HCL nr. 164 din 2017, iar in data de 3 august 2018, i se va decerna acest titlu, pentru contributia esentiala pe care o are promovand Timisoara in tara si peste hotare.

Spatiul Expozitional din incinta Bastionului Theresia – Casa de Cultura a Municipiului Timisoara
18.00 – Vernisajul expozitiei de arta plastica dedicata Zilei Timisoarei – Asociatia Artistilor Plastici “Romul Ladea”

Piata Victoriei

19.30 Concerte

Lidia Buble
Alex Velea
Antonia
Connect-R

Foc de artificii

Piata Libertatii

22.00 Tura Licuricilor – “Light up your city” – eveniment dedicat alergatorilor amatori, organizat de Asociatia Alergotura, cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara, pe traseul: Piata Libertatii – V.V. Delamarina. – Marasesti – Eugeniu de Savoya – E. Ungureanu – Gh. Lazar – Piata Unirii – Palanca – Piata Tarcului – Eugeniu de Savoya – V. Alecsandri – Piata Libertatii. Participarea este gratuita.

4 august- sambata

Piata Victoriei

19.30 Concerte

The Weekend Bandits
Horea Brenciu & HB Orchestra
Vama
Phoenix

5 august- duminica

Piata Victoriei

19.30 Blues pentru Timisoara

Axis
Bega Blues Band & Sanat Deliorman (Turcia)
The Petting Blues Band (Serbia)

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...