Noutati :

Sedinta de indata la Primaria Timisoara, pentru infiintarea Administratiei pentru Sanatate si Educatie si votarea noii organigrame

16 martie, 2022 - 12:55 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Dupa ce nu i-au iesit calculele in sedinta de Consiliu Local de marti seara, primarul Dominic Fritz organizeaza o noua intalnire, de indata, cu alesii locali pentru a supune din nou la vot proiectele privind infiintarea Administratiei pentru Sanatate si Educatie si aprobarea noii organigrame.

Consilierii au fost convocati pentru ora 16.00, online.

CITESTE SI: Din 27 de consilieri locali au votat 28, iar apoi proiectul a picat la vot. Nu se infiinteaza, deocamdata, Administratia pentru Sanatate si Invatamant si nici nu se mai schimba organigrama Primariei Timisoara

Va reamintim, proiectul care prevede infiintarea unei administratii care sa comaseze toate serviciile si structurile care se ocupa de invatamant si sanatate a cazut la vot. In prima faza, desi sunt doar 27 de consilieri locali, au fost inregistate 28 de voturi. A fost apoi reluata procedura, iar proiectul a cazut cu doar 13 voturi pentru, 9 impotriva si 5 abtineri.

Imediat, Dominic Fritz a anuntat ca retrage de pe ordinea de zi si urmatorul proiect, cel care cuprindea noua organigrama a primariei, motivand ca cele doua proiecte sunt legate intre ele. De asemenea, a precizat ca urmeaza sa intruneasca o noua sedinta, pentru a repune pe tapet cele doua proiecte.

Practic, Administratia pentru Educatie si Sanatate se doreste a fi o entitate care urmeaza sa comaseze toate serviciile si structurile care se ocupa de invatamant si sanatate. Noul organism gandit de administratia Fritz ar urma sa inglobeze activitatile desfasurate in prezent de Serviciul Public Asistenta Medicala Scolara si aparatul de specialitate al primarului cu privire la: finantarea invatamantului, administrarea cladirilor si terenurilor unitatilor de invatamant/sanitare, planificarea, organizarea, verificarea si receptia lucrarilor de reparatii, reabilitari si investitii aferente scolilor si spitalelor, monitorizarea managementului spitalelor.

Odata cu aprobarea acestui proiect venea la pachet si aprobarea organizarii si statului de functii pentru aparatul de specialitate al primarului. Practic, o noua organigrama, dupa ce prima pe care a propus-o administratia Fritz inca din august 2021 a fost contestata si suspendata in instanta.

La sedinta de indata convocata pentru miercuri, la ora 16.00, pe ordinea de zi mai este si un proiect privind derularea activitatii Centrului de Suport Timisoara pentru Ucraina la lsediul din Bd. Dragalina.

CITESTE SI: Se cauta o firma care sa faca aplicatia si sa gestioneze noul sistem integrat de plata prin telefon a parcarilor din Timisoara. Din 1 aprilie, Timpark incepe sa incaseze noile tarife prin BIP, SMS ori card bancar Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...