Sedinta de indata la Consiliul Local Timisoara. Alesii au avut nevoie 3 minute pentru a vota doua proiecte pe sanatate

TIMISOARA. Consilierii locali s-au intalnit intr-una dintre cele mai scurte sedinte din ultimul an pentru a vota doua proiecte importante din domeniul sanatatii.

CITESTE SI: Pelicule din Europa Centrala si de Est, dar si din Statele Unite, prezentate intr-un festival de film la Timisoara 

Unul dintre acestea a avut ca scop reglementarea situatiei unor terenuri, ce au fost alipite si apartin Clinicii de Balneologie. Acestea trebuiau unite sub acelasi numar cadastral pentru ca mai apoi sa fie folosite pentru implementarea unui proiect pe bani europeni, aici urmand sa se amenajeze un ambulatoriu.

Este o clarificare din punct de vedere al terenului aferent Clinicii de Balneologie. Si acolo se intentioneaza depunerea unui proiect european, aflat acum in zona de proiectare, tot pe axa 8, pe ambulatorii, si clarificarea terenului din toate punctele de vedere cu operatiunea de alipire si cu alocarea de numere cadastrare era foarte importanta pentru finalizarea acestui proiect. Aici e vorba de un proiect nou care se depune pe axa 8, deschisa deja pe zona de ambulatorii, si care se va inchide undeva in luna octombrie. La ambulatorii inca nu avem indicatorii tehnico-economici probati„, a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

CITESTE SI: Se cauta un hot de biciclete din Timisoara. Ajuta si tu la prinderea lui!

Al doilea proiect a vizat tot sanatatea, insa acesta este ca si incheiat. Municipalitatea a investit peste 4 milioane de lei pentru constructia Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul Municipal, iar printr-un proiect european in care este partener alaturi de Spitalul Municipal si Ministerul Sanatatii, Primaria Timisoara poate recupera o parte din investitie de la Uniunea Europeana.

Acest proiect contine pe de-o parte Unitatea de Primiri Urgente realizata cu bani de la bugetul local, dotari de echipamente, aflate in achizitie in momentul de fata la Spitalul Municipal, si prezenta Ministerului Sanatatii in sine, asta inseamna ca o parte importanta din banii pe care Primaria i-a investiti din bugetul local in constructia Unitatii de Primiri Urgente vor fi recuperati. La UPU valoarea totala e de 4 milioane de lei, putem recupera valoarea intreaga a constructiei la Unitatea de Primiri Urgente„, a spus viceprimarul Dan Diaconu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...