Sedinta cu scandal la Horticultura Timisoara. Consilierul primarului Nicolae Robu a incercat sa faca presiuni. Cine acuza?

TIMISOARA. Scandal la sedinta Adunarii Generale a Actionarilor de la Horticultura SA Timisoara, formata din consilieri locali. Sedinta ar fi trebuit sa aiba loc luni, iar in cadrul acesteia urma sa se prelungeasca mandatele membrilor din Consiliul de Administratie pe o perioada de cel mult patru luni, conform legislatiei.

CITESTE SI: Incredibil cati bani se pot face din cersit, la Timisoara. Video 

Potrivit social- democratilor, sedinta nu s-a putut desfasura in bune conditii, deoarece Catalin Iapa, consilierul primarului Nicolae Robu, a ”disturbat permanent” sedinta.

Din păcate, ședința NU s-a putut desfășura într-un mod civilizat și transparent, deoarece a apărut și un intrus, respectiv consilierul primarului N. Robu, Cătălin Iapă, care a disturbat permanent și intenționat desfășurarea ședinței. Obraznicul consilier al primarului a intervenit fără nici un drept (!!!) în ședință pentru înlocuirea unor membrii în consiliul de administrație al S.C. Horticultura S.A. Timișoara. Pe un ton ridicat și obraznic a pus presiune pe membrii PNL prezenți la ședință și a solicitat înlocuirea unor membri cu persoane necunoscute, persoane pentru care nici măcar nu avea documente de recomandare sau măcar un curriculum vitae al acestora. În mod jignitor, Iapă i-a cerut chiar și directorului S.C. Horticultura S.A. Timișoara, Andrei Drăgilă, (cu ani buni de experiență pe acest post de conducere) să „tacă” (!!!) atunci când acesta a încercat să își susțină un punct de vedere. Acest intrus a pus de fapt în practică instrucțiunile ilegale ale primarului Nicolae Robu transmise prin „bilețelul roz”. Primarul Nicolae Robu, prin intermediul incapabilului consilier personal Cătălin Iapă, a ales să schimbe cu argumente politice unii membri din consiliul de administrație al societății. Deși membrii actuali au condus societatea cu rezultate economice pozitive timp de 4 ani, iar raportul administratorilor pentru 2017 a fost aprobat acum aproximativ 30 de zile chiar de către consilierii locali care sunt membrii AGA, incapabilul consilier al primarului, a impus adoptarea în ședința AGA înlocuirea unor membri ca fiind eficienți, cu niște iluștrii necunoscuți dar cu carnet de partid PNL”, spun social – democratii.

CITESTE SI: Noul sistem de colectare a deseurilor urmeaza sa fie implementat si in Timisoara din luna August 

In aceste conditii, PSD a decis sa se retraga din sala, iar acum acuza abuzurile primarului de a-si impune colegii liberali prin diverse institutii aflate in subordinea primariei.

În acest context, consilierii locali ai PSD aflați în mod statutar la această ședință au luat decizia de a se retrage din sală, datorită caracterului lipsit de transparență decizională al acestei ședințe. Consilierii locali ai PSD nu doresc să ia parte la ABUZURILE Primăriei Municipiului Timișoara – condusă de primarul Nicolae Robu și politizarea excesivă a societăților coordonate de PMT pe care, „primarul împreună cu echipa”, doresc să o instaureze cu orice preț. Din cauza acestui comportament managerial defectuos, cu politicieni fără pregătire profesională numiți în funcții de conducere, s-a ajuns la această situație critică când societăți ca și COLTERM S.A. sau S.C. STPT S.A. sunt în pragul falimentului. Ca o consecință a acestei politici, populația rămâne fără apă caldă la robinet iar transportul public este dezastruos”, mai spun cei de la PSD.

Catalin Iapa a explicat situatia din timpul sedintei si din punctul sau de vedere:

Luni au fost 3 sedinte ale Adunarilor Generale ale Actionarilor (AGA) la 3 societati ale Consiliului Local Timisoara: SDM, Colterm si Horticultura.

Am participat la sedinte in calitate de invitat, dar si in calitate de membru al Consiliului de Administratie la una dintre ele – la SDM. De cand am intrat in sala domnul consilier local Idolu, de la PSD, a inceput sa tipe, sa ma intrebe ce caut in sala, sa imi spuna sa stau jos – nu am reactionat, gandindu-ma ca poate are supararile lui.

In timpul discutiilor domnul Idolu dezinforma membrii AGA cu privire la prevederile legii si atunci am intervenit sa le spun ca legea nu prevede aberatiile spuse de Idolu. in acel moment a iesit din nou cu o reactie violenta tipand sa nu mai intervin, ca el are dreptate, culminand cu plecarea de la sedinta comentand intr-una si trantind usa.

Eu inteleg de unde vine supararea celor de la PSD: cativa dintre membrii lor de partid au participat la concursuri si le-au picat, chiar daca in comisia de concurs era doamna consilier local PSD Gabriela Popovici.

si am mai vazut ca sunt foarte suparati ca nu mai e Goia director la RATT, iar de cand a venit noua conducere lucrurile incep sa mearga spre bine, lucru care ii deranjeaza – sunt deranjasi de orice merge bine in Timisoara. Chiar consilierul local Idolu a spus joi in conferinta de presa ca va contesta schimbarea lui Goia de la RATT.

Gandindu-ma la faptul ca PSD considera Guvernul Dancila competent, in frunte cu doamna Prim-Ministru, sau pe Goia manager competent, sau pe cei care pica examene, imi dau seama ca ei au alte intelesuri asupra termenului de competenta”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...