Noutati :

Securitatea la incendii si securitatea in munca, in dezbatere la CCIAT

22 februarie, 2016 - 04:21 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Sfarsit de luna plin pentru reprezentantii Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis. Mai multe seminarii vor avea loc, incepand de saptamana aceasta, destinate mediului de afaceri din judet. Astfel, oamenii de afaceri din Timis vor putea afla de la specialisti tot ce trebuie sa stie despre autorizarea societatilor comerciale, securitatea la incendii si securitatea in munca.

„De maine demaram seminariile pe care le-am organizat in fiecare an si le vom organiza de acum inainte in colaborare cu Institutia Prefectului Judetului Timis, cu serviciile deconcentrate si alte entitati. Maine incepe seminiarul cu ISU Banat, iar cu ITM a doua zi. O noutate pentru mediul de afaceri este ca la fiecare eveniment de genul acesta vor fi si furnizori de servicii, iar de data aceasta vom avea langa noi o firma care prezinta parcurile industriale din Sanandrei si Giarmata”, a declarat Florica Chirita, directorul CCIAT.

Un prim seminar va fi sustinut chiar marti, alaturi de reprezentantii ISU Banat, care le vor explica oamenilor de afaceri cat este de importanta obtinerea autorizatiilor de securitate la incendiu, dar si care sunt ultimele prevederi legale in domeniu.

„Consideram ca preventia este foarte importanta si cu aceasta ocazie dorim sa aducem la cunostinta administratorilor sau a operatorilor economici care vor participa la acest seminar, despre modalitatile si importanta obtinerii acestor autorizatii privind securitatea la incendiu, primul aspect, si bineinteles respectarea celorlalte prevederi privind securitatea la incendiu”, a spus Lucian Mihoc, seful ISU Banat.

Si Inspectoratul Teritorial de Munca Timis va avea o intalnire cu oamenii de afaceri saptamana aceasta, in cadrul unui seminar pe teme legate de relatiiile dintre angajati si angajatori.

”Noi apreciem si felicitam Camera de Comert Timis ca a avut aceasta initiativa de a organiza acest seminar, noi consideram ca este o intalnire de lucru a ITM Timis si firmele participante, pentru ca sunt convins ca vom clarifica foarte multe probleme legate, in primul rand, de relatiile dintre angajat si angajator si desigur respectarea normelor de securitate si sanatate a muncii. Noi vrem ca acest seminar sa isi atinga scopul si sa aiba ca obiectiv final constientizarea angajatorului de a respecta legislatia muncii, normele de securitate si sanatate in munca”, a spus directorul ITM Timis, Pavel Kasai.

Seminarul organizat in parteneriat cu ISU Banat, cu tema „Prevederi legale in domeniul securitatii la incendii si protectiei civile. Autorizarea societatilor comerciale”, va avea loc marti, de la ora 11.30 , în Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri al CCIAT. Iar o zi mai tarziu oamenii de afaceri se vor putea intalni cu reprezentantii ITM Timis, in cadrul seminarului-dezbatere cu tema „Legislatia muncii si sanatatea si securitatea in munca in 2016”, incepand cu ora 12.00, tot în Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri.

Iar saptamana viitoare, CCIAT organizeaza alte doua seminarii, cu Directia Regionala pentru Finante Publice si cu Apia, institutii de mare interes pentru firmele din judetul Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...