Noutati :

Sectie nou-nouta pentru seniorii Timisoarei! A fost complet renovat Ambulatoriul de Geriatrie, iar acum se fac si internari

28 noiembrie, 2012 - 03:21 PM
Autor: Marcela Sferlea      
Categorie: SANATATE
0

In cladirea care adaposteste Ambulatoriul de Geriatrie al Spitalului Municipal Timisoara s-au facut investitii capitale. Intreg spatiul a fost renovat, gemurile au fost schimbate si a fost achizitionata aparatura pentru ca varstnicii sa poata beneficia de cele mai bune servicii.  Sectia are doua saloane  cu doua, respectiv cinci paturi, o sala de mese, toaleta, oficiu, doua cabinete medicale, dar si garderoba.

In noile conditii, batranii pot beneficia si de spitalizare.

“Cred ca de 10 ani nu s-au mai facut reparatii capitale in aceasta cladire. In mod evident vorbim despre un  serviciu nou, Compartimentul de Geriatrie este un serviciu in care exista paturi de spitalizare continua, deci acestia pacienti sunt internati, iar inainte de a avea acest compartiment, vorbeam despre un ambulatoriu de  specialitate, unde un cabinet de consultatii oferea un tratament specific patologiei, dar doar in ambulator”,  a spus Octavian Mazilu, manager al Spitalului Municipal din Timisoara.

Faptul ca in acest moment pacientii vor beneficia de alte servicii  inseamna foarte mult din punct de vedere medical.

“Compartimentul functioneza cu spitalizare de 10-14 zile ceea ce in celelalte spitale nu se intampla asa ceva. Este o perioada lunga. Venind in contact cu pacientul o perioada mult mai mare de timp, atunci poti descoperi anumite particularitati ale comportamentului, anumite tulburari cognitive care sunt incipiente sau nu, deci poate fi supravegheate altfel. Se face  o evaluare a starii de sanatate, inclusiv orice alta boala are pacientul, in plus evaluarea geriatica specifica prin depistarea si tratarea tulburarilor cognitive care sunt frecvente la varstnici”, a spus Corina Vancea, medic specialist Geriatrie din cadrul Spitalului Municipal Timisoara.

In Romania mai exista un singur astfel de centru, la Bucuresti, deoarece nu sunt foarte multi medici specializati in acest domeniu. In Compartimenul de Geriatrie al Spitalului Municipal din Timisoara  lucreaza doi medici specialisti si 6 asistente. Renovarea cladirii s-a facut din banii municipalitatii si a costat aproximativ 550.000 de lei.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...