Sectie complet renovata si aparatura de top pentru pacientii care ajung la Spitalul Militar din Timisoara. Foto

TIMISOARA. S-a renovat complet o sectie a Spitalului Militar din Timisoara, care a fost apoi si dotata la cele mai inalte standarde.

Reprezentantii unitatii medicale spun ca in intreaga Sectie de Ortopedie si Traumatoligie s-au facut lucrari complexe, atat in spatiile de lucru, cat si in saloare. De asemenea, salile de tratament au fost dotate cu aparatura performanta.

Secția de Ortopedie și Traumatologie este adaptată normelor europene, bine dotată tehnic având o echipa de medici cu experiență, conduși de Prof. univ. dr. Fabian Tatu.

Echipa este foarte bine pregătită și capabilă să gestioneze întreaga paleta a afecțiunilor musculo-scheletale, cu cele mai noi tehnici și implanturi atât în ortopedie, cât și în traumatologie„, transmit reprezentantii Spitalului Militar din Timisoara.

 

Pe sectie, pe langa activitatea medicala, au loc si cursuri si stagii de pregatire a studentilor de la Universitatea de Medicina, dar si cursuri postuniversitare.

De asemenea, aici se deruleaza si trei programe nationale:

– Programul national de endoprotezare;
– Programul national de tratament al bolnavilor cu pierderi osoase importante epifizo-metafizare de cauza tumorala sau netumorala prin endoprotezare articulara;
– Programul national de tratament al instabilitatilor articulare cronice pentru prevenirea degenerarii articulare utilizand implanturi de fixare a neoligamentelor/ refacerea structurilor de stabilitate.

De asemenea, programul national de transplant organe, tesuturi si celule de origine umana se desfasoara in colaborare cu Banca de Tesuturi care apartine de Spitalul Colentina Bucuresti.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...