Noutati :

Sectia de Mari Arsi de la Timisoara, aproape de a fi deschisa. Au sosit primele echipamente. Foto

16 iulie, 2019 - 03:44 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Sunt pe ultima suta de metri lucrarile la corpul B din sectia de Mari Arsi de la Spitalul Judetean din Timisoara.

Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra, in prezent se lucreaza la 2 dintre cele 5 boxe sterile, iar banii pentru aparatura, 3,5 milioane de euro, sunt asigurati de Ministerul Sanatatii.

„Unele echipamente au sosit deja. Aparatura de la minister urmeaza sa se mai livreze, pana la sfarsitul lunii august. Vrem ca in primele zile ale lunii august sa facem probele, si in jur de 15 septembrie sa inauguram lucrarile. In mod normal, spatiile vor fi finalizate complet pana in luna august. Apoi urmeaza sa se lucreze la partea de instalatii electrice, sanitare, de gaze, pe parcursul lunii august. Aparatura a fost ceruta pentru a deservi totul, de la zero, de la cele mai banale echipamente si pana la cele mai complexe, totul este nou”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

 

Va reamintim, desi Clinica din Mari Arsi din Timisoara urmeaza sa aiba doar 5 rezerve, va fi cea mai mare din tara, in conditiile in care la Spitalul de Arsi din Bucuresti exista doar 4 boxe destinate marilor arsi.

Investitia totala pentru construirea si dotarea clinicii se ridica la aproximativ 5 milioane de euro, bani de la Consiliul Judetean Timis si Ministerul Sanatatii, prin Banca Mondiala.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...