Sectia de limba sarba a Teatrului pentru Copii si Tineret Merlin din Timisoara , la primul festival din Zajecar, Serbia

TIMISOARA. Teatrul pentru Copii si Tineret „Merlin” – sectia in limba sarba – deschide seria de premiere ale  stagiunii 2019 – 2020 cu spectacolul DON JUAN DIN LEUŠIĆA de Borisav Atanaskovi, o monodrama sustinuta de Marko Adzic sub coordonarea artistica a Madalinei Ghitescu-Petre, direct in cadrul Festivalului Formelor de Teatru Mic ce are loc in perioada 19-25 octombrie, la Centrul Cultural din Kotlujevac. Festivalul se desfasoara la Zajecar , regiunea Timok, sub patronajul Teatrului Național „Zoran Radmilovic”.

Reprezentarea spectacolului timisorean acceptat in concurs are loc joi, 24 octombrie 2019, la ora 18:00, urmand a fi jucat ulterior pe scena Teatrului pentru Copii si Tineret „Merlin” nu doar in limba sarba, ci si in limba romana.

Despre personajul arhetipal prezent in pielea barbatului care este și unicul protagonist al piesei, Madalina Ghitescu-Petre spune:

Un suflet masculin, incalcit in propriul sau univers feminin, inconjurat de treisprezece suflete-femei, incearca sa-si gaseasca alinare in idealul feminin pe care l-a format, obsesiv, in minte. O simfonie sensibila, universal valabila, compusa de Borisav Atanasković care ne descopera spiritul masculin, primordial, necizelat, nelinistit, nemangaiat, cautand mereu figura feminina, materna, care sa il recuprinda.

Echipa teatrului timișorean se va afla intr-o companie selecta, pentru ca la festival participa inca 6 teatre din Croația, Bosnia Herțegovina și Republica Serbia care se vor „bate” pentru  titlul de cel mai bun spectacol de monodrama, in cadrul festivalului mai sus menționat, aflat la a doua ediție.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...