Secretarul de stat Pistru, expropriat cu 150.000 de euro de o companie din subordine

Eusebiu Pistru

Eusebiu Pistru

Compania de Autostrazi i-a platit secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Eusebiu Pistru, aproape 150.000 de euro pe 2 terenuri aflate imediat langa austostrada Arad-Timisoara. Oficialul a cumparat terenurile cu 3 ani inainte si spune ca n-ar fi vrut sa fie expropriat pentru ca el avea alte planuri cu ele.

In 2006, Eusebiu Pistru, actual secretar de stat la Transporturi era directorul Autoritatii Rutiere Romane din Arad. La acea data a luat decizia de a achizitiona doua terenuri in suprafata de 5.000 de metri patrati fiecare chiar pe langa traseul, pe atunci inexistentei autostrazi Arad-Timisoara. Peste doar trei ani Pistru a fost expropriat de Compania de Autostrazi, entitate aflata in subordinea Ministerului Transportului, de ambele terenuri pentru aproape 150.000 de euro, potrivit inscrisurilor din declaratia sa de avere. O situatie „dezavantajoasa”, pentru oficialul de stat care spune ca avea cu totul alte planuri cu terenurile dar ca a fost nevoit sa le cedeze pentru un interes mai mare. „Le-am luat in 2006 de la o persoana fizica. Sunt pe o coborare spre autostrada. Cam 5.000 de metri patrati, fiecare parcela. Le-am luat cand nu se punea problema de nicio expropriere sau cel putin erau blocate. M-a dezavantajat exproprierea. E vroiam sa fac acolo o investitie mare, o reprezentanta auto”, ne-a spus, amabil, Pistru. La intrebarea cu cat a achizitionat terenurile in 2006 secretarul de stat a schimbat tonul. „ Dar ce va intereseaza pe Dumneavoastra cu cat le-am luat? Le-am luat cu cat le-am si dat sau pe acolo”, a exclamat oficialul citat.

Eusebiu Pistru este secretar de stat la Transporturi din ianuarie 2009. Potrivit declaratiei sale de avere, el poate fi considerat un om instarit, detinand singur sau impreuna cu sotia 12 terenuri in localitati din judetul Arad, doua cladiri cu suprafete de 100 si 2.800 de metri patrati, bijuterii in valoare de 20.000 de euro precum si depozite la banci de circa 120.000 de euro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.