Noutati :

Secretarul de stat Oana Badea, la Timisoara: Adio absenteism in scoli! Se cumpara sisteme de supraveghere video si de pontaj! VEZI cum vor functiona!

2 septembrie, 2011 - 04:11 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: EDUCATIE
0

Oana Badea

Haideti sa nu ne mai vaicarim atata si sa incepem sa tinem cont de niste reguli obligatorii si sa incepem sa le respectam„, acesta a fost raspunsul secretarului de stat din cadrul Ministerului de invatamant Oana Badea atunci cand a fost intrebata daca elevii nu vor putea frauda sistemul de pontaj care va fi introdus in scoli incepand cu semestrul al doilea al anului de invatamant 2011-2012.

Aceasta le-a transmis celor care urmeaza cursuri preuniversitare ca de acum inainte Ministerul nu va mai permite in niciun fel nimanui sa chiuleasca de la ora si ca toti adolescentii trebuie sa se puna cu burta pe carte.

Sistemul de pontaj este preluat de la o scoala care l-a implementat deja de cativa ani buni. Nu va putea nimeni sa mearga sa-si ponteze colegii pentru ca atunci cand va fi pontat imediat in dreptul numelui va apare poza elevului respectiv. Fiecare profesor va sti exact cate secunde a intarziat un elev la clasa, iar aceste informari vor fi facute si catre parinti. Va fi nevoie de timp, pentru ca cei care au deja acest sistem la Miercurea Ciuc, ne-au explicat ca si la ei inceputul a fost greu. De exemplu, in primele zile toti copiii se imbulzeau sa se ponteze si ajungeau la scoala doar cu cate 4-5 minute inainte ca ora sa inceapa, asa ca se creau cozi interminabile. Dupa cateva luni fiecare elev care ajungea la scoala isi lua o marja in care ar fi avut timp sa rezolve acest proces„, a explicat Oana Badea.

Mai mult, aceasta considera ca scaderea notei la purtare nu este o masura care sa-i sperie pe elevi, ci ca e nevoie de masuri care sa-i faca pe elevi sa simta ca au gresit si ca trebuie sa plateasca. „Am vorbit cu elevi care mi-au spus clar ca nu-i intereseaza daca au nota scazuta la puurtare, dar ca s-ar sismti foarte prost daca ar trebui sa spele culoarul de la scoala unde invata. De acum un elev care va avea o abatere la scoala va fi pedepsit, spuneti-i asa, sa stea o ora sub supravegherea cadrului didactic si sa desfasoare o activitate: la biblioteca sau la clasa„, a mai precizat Badea.

Lectura devine obligatorie

Aceasta le-a mai transmis elevilor ca masurile de la Bacalaureatul din acest an nu au fost singurele drastice. Badea a precizat ca din anul scolar 2011-2012, toti elevii, fara exceptie vor fi nevoiti sa se apuce serios de citit. Inclusiv si la ora de matematica sau geografie. Badea a explicat insa ca nu va fi o lectura clasica, ci sistemul va insista pe o lectura atenta a cerintelor unei probleme.

Chiar si la ora de matematica va fi lectura? Da si acolo. un elev care pica testul Pisa la matematica din cauza unui grafic e clar ca nu l-a citit atent, pentru ca nu a fost invatat sa-l citeasca. La fel se intampla si cu cineva care nu stie sa citeasca o harta, pentru ca nu a fost obisnuit sa faca acest lucru„.

De la anul si elevii de la clasa a VIII-a vor fi supravegheati video la evaluarea nationala

Oana Badea a anuntat ca masura de a-i supraveghea video pe elevii ce sustin examenul de bacalaureat a fost un succes. Masura se va extinde si la elevii de clasa a VIII-a care sustin examanele la evaluarea nationala.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...