Noutati :

Se vor inchiria magazine in Opera si Teatrul din Timisoara, cu vitrine spre pietonala Marasesti si strada Alba Iulia. Ce se va intampla cu banii?

14 februarie, 2014 - 12:18 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Infrumusetam zona si facem rost de bani! Viceprimarul Timisoarei Traian Stoia crede ca a gasit o solutie pentru ca Teatrul National si Opera sa aiba o noua sursa de finantare. Acesta sustine ca prin inchirierea unor spatii aflate la parter, pe cele doua aripi, atat dinspre strada Alba Iulia, cat si dinspre strada pietonala Marasesti, s-ar aduna bani frumosi la bugetele celor doua institutii de cultura.


Parterul Operei intentionam sa-l facem zona comerciala.  Sa se inchirieze spatii, si banii sa ramana la Opera. La Teatru… nu ne-am gandit la ceva anume, a trebuit sa verificam ca oamenii aveau senzatia ca sunt proprietarii cladirii, dar dansii au doar exploatarea gratuita a cladirii, proprietara e Primaria Timisoara. Acolo sunt o serie de ateliere, or Opera si Teatrul dispun de spatii… au o fabrica in Freidorf pentru decoruri„, a reamintit viceprimarul Timisoarei.

Opiniatimisoarei.ro anunta in exclusivitate ca nici dupa 1 an de la deschiderea fabricii de decoruri de la Timisoara, intr-o hala din Parcul Industrial Freidorf, in care s-au investit o multime de bani, nu s-a confectionat nici macar un decor.

CITESTE SI: Investitie paguboasa. Fabrica de decoruri de la Timisoara, un proiect mort din fasa! La inaugurare i s-a spus … ‘Fabrica de vise’

Traian Stoia a precizat ca s-ar putea amenaja magazine pe aripile cladirii care adposteste Opera si Teatrul, altele decat cele existente, si, mai mult, ar putea fi mutat si Atelierul de Urbanism al Primariei, unde se afla si Infocentrul Turistic, de pe Alba Iulia. In partea stanga, de exemplu, functioneaza atelierele Teatrului si ale Operei.

Nu in interiorul cladirii se amenajeaza spatiile comerciale, ci doar in afara. Putem sa scoatem si Atelierul de urbanism, sa-l mutam, daca se pot obtine bani… Pe partea stanga putem incepe, pe Marasesti…Lasi doua geamuri, la al treilea faci o usa… „, explica Traian Stoia modalitatea prin care s-ar putea face spatiile de inchiriat.

Primarul Nicolae Robu este incantat de ideea viceprimarului Traian Stoia de a se inchiria spatiile de la parterul Teatrului si Operei.

Noi consideram ca este anormal ca in zona zero a orasului sa ai niste ateliere – croiterie sau Dumnezeu stie ce alte tipuri de ateliere sunt. Eu am fost informat de domnul Stoia ca acolo sunt ateliere si am convenit sa intervenim pentru a schimba aceasta stare de fapt. Sa nu uitam ca in Timisoara s-a construit o fabrica de decoruri si nu cred ca e prea firesc ca aceasta fabrica sa lucreze pentru strainatate si pentru nevoile institutiilor teatrale din Timisoara sa apelam la furnizori din Bucuresti la preturi mai mari decat cele care ar putea fi asigurate.  Sigur ca banii raman la teatru si la opera.. noi am dat inspre administrare toata cladirea institutiilor de cultura… De aceea noi nu putem interveni cu banii nostri sa reparam cladirea, partea care este data unor institutii care nu sunt in subordinea noastra, dar la nevoie putem lua o parte din spatii pentru a le administra mai bine. Sigur ca fondurile trebuie sa revina tot acestor institutii emblematice ale Timisoarei„, a precizat si primarul Nicolae Robu.

Nicolae Robu sustine ca locul Atelierului de Urbanism nu va deveni un spatiu de inchiriat, ci va capata o alta intrebuintare.

Acolo nu va fi spatiu inchiriat. Si daca la un moment dat nu va mai fi un atelier de urbanism, nu vom inchiria acel spatiu, ci acolo vom incerca sa facem o promovare mai buna a orasului nostru”, a spus Nicolae Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cei doi tembeli si-au dat mana ca sa faca praf cladirea Operei. Spoatii comerciale intr-o cladire de o asemenea valoare? iar in ceea ce priveste schimbarea aspectului cladirii, nu se poate decat daca aceasta este readusa la forma sa initiala.

  2. O IDEE FOARTE BUNA!
    IN TOATE MARILE ORASE EUROPENE SI NU NUMAI …LA PARTERUL LA INSTITUTILE DE CULTURA ( TEATRU,OPERA,CINEMA,ETC.) SUNT AMENAJATE MAGAZINE DE LUX SI CAFENELE …CINE CONDAMNA ACEST PROIECT NU ARE CUNOSTINAT CE SE INTAMPLA IN EUROPA SI NUNUMAI…
    ex. vezi caldirile ce adapostesc :teatru din Milano, Bruxelles,Amsterdam,etc.

  3. OpiniaTimisoarei,
    Aveti noutati despre acest proiect? Ma intereseaza acest subiect!