Noutati :

Se va reamenaja fosta Generala 22 de pe Doja! Spatiile, inca o frana pentru eliminarea cursurilor in 2 schimburi la scolile din Timisoara

13 august, 2013 - 12:44 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Reamenajarea sau regandirea unor spatii care sa devina sali de cursuri, in atentia Primariei Timisoara care vrea ca in scolile din Timisoara sa se invete doar dimineata. Lipsa unor imobile adecvate insa sta in calea acestei initative.

Ne-am propus ca pana in 2013, in niciuna dintre scolile din Timisoara sa nu se mai invete in doua schimburi. Invatarea de dupa-amiaza afecteaza esential capacitatea intelectuala a tinerilor elevi, dar, pe de alta parte, creeaza probleme reale in viata privata a copilului si a parintilor. Ca atare, acesta este unul dintre obiectivele majore ale Primariei Timisoara. Doar lipsa spatiului nu este un obstacol de netrecut. Folosirea mai eficienta a spatiilor ne va permite sa atingem acest obiectiv. Sunt cateva exemple de scoli in care lucrarile si eficientizarea spatiului vor duce inca din aceasta toamna la invatamantul exclusiv de dimineata„, spune viceprimarul Timisoarei Dan Diaconu.

Printre spatiile unde se doreste reamenajarea si introducerea salilor de curs se afla imobilul de pe strada Doja care adapostea pana in urma cu cativa ani scoala generala 22 care acum a fost asimilata Liceului Grigore Moisil din Piata Balcescu.

Proiectul e in faza de licitatie, in acest moment, si are o valoare de 2,8 milioane lei + Tva,  valoare estimata. Se vor amenaja 19 sali de clasa, pe langa o sala de calculatoare, o sala de sport, un cabinet medical, o sala de servire a mesei, grupuri sanitare. Practic, asigura spatiile pentru Liceul Moisil. Este o lucrare care nu se va termina in luna septembrie, de aceea am spus ca este un program pe care incercam sa-l finalizam in decurs de un an. Se mansardeaza si podul existent, astfel practic la demisol vom avea sala de sport, sala de mese si alte facilitati, iar la parter si la mansarda vom avea cele 19 sali de clasa care vor acoperi total nevoia liceului Grigore Moisil pentru ca procesul educational sa se desfasoare intr-un singur schimb. Banii sunt din bugetul local. Am cerut prin caietul de sarcini un numar important de personal care sa lucreze, tocmai pentru a termina intr-un timp cat mai scurt. Acest corp de scoala este parasit in momentul de fata, a fost timp de ani de zile locul preferat de cazare al oamenilor strazii din zona. Exista si o curte extraordinara, de o suprafata mare, unde se vor putea amenaja facilitati sportive pentru elevi. Este fosta scoala generala 22, clasele 1-4. Se afla intr-o stare de degradare destul de mare. Practic, in momentul in care era functionala incalzirea se facea cu soba de teracota. Este si un imobil istoric si trebuie sa avem foarte mare grija cum lucram la fatada. Suprafata totala a cladirii este de 2897 mp„, a precizat viceprimarul.

Totodata, la liceul Lenau se amenajeaza 10 clase suplimentare in internatul de pe strada Nemoianu nr. 5. Acestea vor asigura spatiul pentru desfasurarea cursurilor exclusiv de dimineata, adauga Diaconu.

La scoala generala nr. 16 am ajuns la un acord intre scoala si liceul Ferdinand pentru acordarea de catre liceu a unor spatii suplimentare pentru generala. Si aici urmeaza ca din septembrie cursurile sa se desfasoare exclusiv dimineata. Avem un proiect important de reparatii in Scoala Gen.  nr. 16, se repara toate instalatiile electrice. La Liceul Ferdinand se finalizeaza faza de proiectare pentru mansardare„, a mai precizat viceprimarul Timisoarei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ne dorim din tot sufletul sa existe spatii suficiente pentru ca toti copii sa invete doar de dimineata. Poate ar fi un inceput bun pentru a pune bazele unui nou sistem de invatamant romanesc eficient.
    Nu cred insa ca va fi posibil acest lucru atata timp cat informatiile furnizate de catre oficialii din Primaria Timisoarei nu sunt reale.
    De exemplu la liceul Lenau din Timisoara, din cunostintele noastre, din aceasta toamna doar clasa a V a va invata de dimineata restul claselor a VI a si a VII a vor fi tot de dupa amiaza. Va rugam sa ne informati corect asupra acestor lucruri extrem de importante pentru copii si parinti.