Noutati :

Se umfla apele in Banat, sunt asteptate viituri. Au fost depasite cotele de atentie, dupa ploile torentiale. Unde au cazut 127 l/mp

19 august, 2020 - 10:34 AM
Autor: Redactie      
Categorie: EVENIMENT
0

In cursul serii si al noptii, au cazut precipitatii insemnate in bazinele hidrografice Barzava si Caras.
Astfel, pe raul Barzava, la statia hidrometrica (s.h.) Gataia s-au inregistrat precipitatii totalizand 127,3 l/mp, iar pe afluentul sau, raul Fizes, la statia Tirol, precipitatiile au totalizat 88,1 l/mp.

 

La ora 7.00, miercuri, cresteri de debite si niveluri erau inregistrate pe raul Fizes, acesta fiind pe cod galben de inundatii, fiind depasita cota de atentie.

Pe raul Ciornovat, afluentul raului Caras, precipitatiile de 77,5 l/mp, inregistrate la statia hidro Comoraste, au dus la cresterea nivelului si al debitului raului Ciornovat, in aceasta dimineata fiind in cod galben de inundatii.

Cele mai importante cantitati de precipitatii au fost inregistrate la statiile hidrometrice: Semlacu Mare (de pe raul Moravita)-72,1 l/mp, Moniom (pe raul Barzava) – 63,5 l/mp, Secaseni (pe raul Dognecea, afluent Caras) – 62,6 l/mp, Milcoveni (pe raul Vicinic, afluent Caras) – 54, 5 l/mp si Fardea (de pe raul Gladna, afluentul Begai) – 52,8 l/mp.

In perioada urmatoare se asteapta cresteri de debite si niveluri ca urmare a propagarii viiturilor formate pe bazinele hidrografice care au inregistrat precipitatiile puternice amintite, mai ales in bazinele Barzava si Caras.

Angajatii statiilor hidrologice, ai formatiilor de lucru ale SGA Timis si Caras Severin, si cei ai Dispeceratului raman sub alerta, pana la trecerea tuturor avertizarilor si atentionarilor hidrologice. Spatiul hidrografic Banat este sub atentionare hidrologica cod galben pana la ora 14.00.

Reprezentantii Apelor Banat recomanda populatiei ca in aceasta perioada, sa nu circule in apropierea raurilor aflate sub avertizare si sa nu desfasoare activitati in sau in proximitatea cursurilor de apa aflate sub avertizare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...