Se umfla apele in Banat. Cotele de aparare depasite pe raurile din Timis si Caras – Severin. Interventie urgenta la Surduc

TIMISOARA. Administratia Bazinala de Apa Banat anunta ca pe raurile din judetele Timis si Caras- Severin s-au inregistrat cresteri de debite cu depasiri ale fazelor de aparare, din cauza ploilor abundente din aceste zile.

CITESTE SI: Reincep examenele pentru permisele auto, la Timisoara 

In ultimele 24 de ore, in judetele Timis si Caras-Severin s-au inregistrat valori mai mari la: Fardea 63,5 l/mp (afluent al Begai), Milcoveni 61 l/mp (afluent al Carasului), Balint 54,4 l/mp (raul Bega), Nadrag 47,7 l/mp (afluent al Timisului), Surduc 43,7 l/mp (afluent al Begai), Golet 40,9 l/mp (afluent al Timisului), Crivaia 35,4 l/mp (raul Barzava), Lugoj, 34,5 l/mp (raul Timis).

Precipitatiile au format viituri care au dus la cresterea nivelurilor cursurilor de apa. Specialistii ABA Banat spun ca s-au inregistrat depasiri ale fazelor de aparare pe raurile Bega si Timis.

De asemenea, coada lacului Surduc a fost inundata, astfel ca au fost pornite statiile de pompare din localitatile Fardea si Matnicu Mic pentru evacuarea apei.

In sprijinul acestora, ABA Banat prin Centrul de Interventii Rapide (CIR) din cadrul SGA Timis intervine la aceasta ora cu o pompa de capacitate mai mare pentru evacuarea apei de la statia de pompare Matnicu Mic. Deoarece, avertizarea meteo pe aceasta zona prevede deasemenea precipitatii importante in cursul zilei, dar si a noptii, aceasta pompa va ramane acolo cat va fi necesar, pentru a asigura zona împotriva inundarii”, a precizat Titu Bojin, directorul tehnic al ABA Banat.

Specialistii ABA Banat monitorizeaza in permanenta debitele si nivelurile cursurilor de apa din spatiul hidrografic Banat vizate de avertizarile hidrologice in vigoare si va interveni cu utilajele din dotare acolo unde situatia o impune.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Nume? spune:

    S-au speriat de seceta si s-au rugat pentru ploaie, neorganizat. Au ocazia specialistii sa ne arate daca au, sau daca sunt, cizme.

  2. Prenume spune:

    ,,Specialiștii”, scris corect !!!