Se umfla apele in Banat. A fost emis Cod Portocaliu pentru Timis. Autoritatile sunt in alerta

TIMIS. Se revarsa apele in Banat. S-a dat alarma in mai multe zone din Timis si Caras Severin, iar specialistii au emis deja un Cod Portocaliu.

CITESTE SI: Vedem cele mai importante meciuri din Campionatul Mondial de Fotbal 2018 in centru, la Timisoara. Unde vor fi proiectate partidele 

Atentinarea vizeaza raurile Bega, Bega Veche, Timisul, bazinul superior si afluetii in bazinul mijlociu si inferior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, dar si Cerna.

Reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Banat monitorizeaza cursurile de apa si spun ca deocamdata nu s-au inregistrat probleme.

Codul Portocaliu intra in vigoare la orele 18.00 si este valabil pentru doua zile, pana in 15 iunie, la orele 16.00.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, doar in cateva gospodarii si gradini din zona Criciova, judetul Timis, au navalit apele si a fost nevoie de interventia pompierilor.

UPDATE: Prefectul de Timis Eva Andreas a dispus mai multe masuri in zonele de risc

– Primarii vor institui serviciul de permanenta la sediul primariei, cu personal corespunzator.

– Comitetele locale pentru situatii de urgenta, vor monitoriza cu toata atentia evolutia fenomenelor meteorologice, hidrologice si vor fi pregatite în permanenta, pentru a lua masurile care se impun, in scopul limitarii eventualelor efecte negative ale fenomenelor mentionate.

– Comitetele locale pentru situatii de urgenta au obligatia de a asigura avertizarea si alarmarea populației din zonele de risc.

– Conducerea Institutiei Prefectului – Judetul Timis va fi anuntata cu maxima operativitate, asupra fenomenelor produse si masurilor luate, in conformitate cu Ordinul Prefectului privind asigurarea fluxului informational si convocarea membrilor Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis.

– Comitetele municipale, orasenesti si comunale pentru situatii de urgenta vor raporta, deindata, la Institutia Prefectului Judetul Timis si la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Banat” al Judetului Timis, masurile luate precum si evolutia situatiei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

Etichete