Se toarna ultimul strat de asfalt pe bulevardul Stan Vidrighin la Timisoara. Vor fi restrictii de trafic

TIMISOARA. Mai aproape de inaugurare. Incepe turnarea ultimului strat de asfalt pe bulevardul Stan Vidrighin, anunta Primaria Timisoara.

CITESTE SI: Batrana de 87 de ani pradata de celebra Frusina si gasca ei. Atac al hotilor de buzunare intr-o statie de autobuz din Timisoara. Video 

Operatiunea e programata sa inceapa in 9 iulie, se va desfasura intr-o perioada cu trafic redus, si este impartita in trei etape:
1. Se va turna stratul final de asfalt pe partea dreapta a bulevardului (directia inspre AEM). Traficul va fi inchis pe cele doua benzi.
2. Se va interveni la ajustarea cotelor pentru gurile de canalizare de pe partea stanga a bulevardului. Traficul va fi restrictionat pe o singura banda.
3. Se va turna stratul final de asfalt pe partea stanga a bulevardului. Traficul va fi inchis pe cele doua benzi.

Lucrarile sunt estimate sa dureze pana cel tarziu pe 16 august, in functie de conditiile meteorologice. Intersectiile vor fi restrictionate doar atunci cand se va lucra la ele. Restrictiile vor fi instituite etapizat, incepand din 9 iulie.

Traficul pietonal nu va fi afectat, iar pe perioada lucrarilor, statiile de transport public vor fi relocate temporar.

Spatiul verde va avea aproape 3.000 mp, cu 922 de arbori plantati in aliniament stradal, iar de-a lungul benzilor de circulatie modernizate sunt piste de biciclete si trotuare. Modernizarea bulevardului Stan Vidrighin a inclus lucrari majore de schimbare a retelelor subterane de electricitate, semaforizare, gaze, telecomunicatii. Investitia a fost corelata cu un proiect de inlocuire a retelei magistrale de apa – canal implementat de Aquatim.
Lucrarile au inceput in aprilie 2022, au fost realizate de PORR CONSTRUCT SRL si aveau termen de finalizare 30 septembrie 2024. Valoarea totala a investitiei este de 101.227.978 lei (TVA inclus), din care cofinantare europeana de 67.548.089 lei (TVA inclus) prin Programul Regional Vest (PRV) 2021-2027.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Bravo

  2. Lumea e in vacanta, doar Dominic e mereu la munca!

    • Ceva de podul ISHO/ilsa din greaua moștenire?! E mai lărgește vreun pod peste Bega la 4 benzi + tramvai (str G..Dragalina), poate și niște trotuare in zonele în care acestea lipsesc cu desăvârșire…tema de casa pentru postaci

  3. Mai mult de 2 ani pentru nici măcar 2km de bulevard este ridicol dar având în vedere că a trebuit peste un an pentru o pasarelă, nu mai surprinde pe nimeni. Și cei 3 ani șantier pe Bogdăneștilor se înscriu în același registru. Cu o astfel de gestionare a proiectelor vom avea centură vest mai rapid decât pasajul de la Solventul.

  4. lumea a treia. rad si cei din burundi de voi. o tara in care trenurile merg cu 20kmh! mai incetdecat caruta lu decebal

  5. sa vina camioanele,urrra,este nou,tine.