Noutati :

Se toarna fundatia maternitatii care se ridica la Timisoara, cu bani europeni, la Spitalul Judetean

21 august, 2021 - 11:54 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMIOSARA. Primul strat de beton, la fundatie, va fi turnat chiar saptamana viitoare la noua maternitate a Spitalului Judetean Timisoara, cea in care va functiona actuala Maternitate Bega.

CITESTE SI: Nimeni nu vrea sa faca studiul de 81.000 de euro propus de administratia Fritz pentru banda rapida de troleibuze si autobuze din centru catre Spitalul Judetean Timisoara. Licitatie anulata

Pana la venirea iernii va fi finalizat intreg subsolul viitoarei cladiri, subsol care va gazdui fluxuri medicale, a anuntat Marian Constantin Vasile, administratorul public al CJ Timis care a mai adaugat ca lucrarile la noua maternitate vor continua si pe parcursul iernii, la subsol.

In ceea ce priveste echipamentele medicale in valoare de 3 milioane de euro, finantarea acestora va fi cuprinsa in bugetul Consiliului Judetean Timis de anul viitor, iar de licitatie se va ocupa Spitalul Judetean Timisoara, institutie aflata in subordinea CJT.

Dupa o prima licitatie ratata pentru constructie, reprezentantii Consiliului Judetean Timis au semnat in data de 6 iulie 2020, contractul prin care lucrarea a fost incredintata asocierii Constructii Erbasu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con.

Lucrarea, cu fonduri europene, e prevazuta sa dureze 2 ani, iar costurile se ridica la aproximativ 13 milioane de euro, cu tot cu dotarile ce vor completa aparatura acum existenta la Maternitatea Bega.

Noua maternitate va avea compartimente de fertilizare in vitro, obstetrica-patologica, ginecologie, chirurgie laparoscopica si histeroscopica, obstetrica fiziologica si de spitalizare de zi.

De asemenea, sunt prevazute compartimente de terapie intensiva, prematuri, nou nascuti eutrofici, cat si facilitati pentru insotitori. Maternitatea va avea si o sectie ATI, bloc operator, sali de nasteri si camere de garda.

Suprafata noii maternitati, care urmeaza sa fie ridicata in vecinatatea Spitalului Judetean Timisoara, langa Casa Austria, va fi de 5.000 de metri patrati.

In noua cladire spatiul va fi impartit in patru – „curat, murdar, intermediar si neutru”, pentru a reduce riscul de infectii nosocomiale si pentru o mai mare eficienta a actului medical.

Datorita proximitatii Unitatii de Primiri Urgente, se va realiza o interconectare intre Clinica de Obstetrica-Ginecologie si departamentele Spitalului Judetean (de exemplu: pneumologie, cardiologie, laborator, radiografie, etc.). De asemenea, va fi posibila utilizarea transportului cu salvari de la maternitate pana la UPU sau de la Urgente pana la noua maternitate.

Va avea 124 de paturi, cu 30 mai multe decat cele care deservesc in prezent batrana Maternitate Bega.

Totodata, personalul medical va lucra cu echipamente noi, performante, care vor fi achizitionate in cadrul proiectului. In noua maternitate va exista si iluminat inteligent, bazat pe controlul luminii pentru pacienti.

Actuala Clinica de Obstetrica-Ginecologie Bega din Timisoara functioneaza intr-o cladire istorica proaspat modernizata, care insa are o vechime de 140 de ani si nu a fost construita in scopuri medicale.

In aceasta clinica se fac peste 2.000 de interventii anuale, iar departamentul extern al Spitalul Judetean ofera asistenta pentru 2.500 de nasteri, jumatate din toate nasterile inregistrate la Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Dacă asta arata ca o fundație mă fac popă

  2. alooooo……aolo e la UPU…..NU MAI MINTITI LUMEA. FACETI POZA LA CE E IN TEREN.