Se toarna asfalt pe inca un segment din Centura Sud la Timisora. Stadiul lucrarilor pe santier. Foto

TIMISOARA. Se pregateste o noua operatiune de asfaltare pe traseul viitoarei sosea de centura sud la Timisoara. De asta data este vorba de un sector de drum din zona localitatii Mosnita Noua.

CITESTE SI: Vor fi intarzieri la Centura de Sud la Timisoara. Nici pana acum nu s-au facut calculele si documentele pentru lucrarile suplimentare la intersectiile cu Drumul Boilor si celalalte drumuri judetene. Video

Daca vor permite conditiile meteo, antreprenorul Tirrena Scavi va incepe, saptamana viitoare, turnarea de asfalt AB2 pe un sector din zona localitatii Mosnita Noua. Pe acest sector s-a asternut fundatia de balast si stratul de forma de piatra sparta„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Lucrari importante se desfasoara si la intersectia cu drumul Timisoara – Moravita.

O alta zona unde au avansat vizibil lucrarile este la intersectia cu DN 59 Timisoara – Sag, unde echipele antreprenorului au inceput armarea culeei 1 a viitorului pasaj peste drumul national, iar peste drum a inceput decopertarea stratului vegetal„, spun cei de la DRDP Timisoara.

Celelalte sectoare din viitoarea varianta de ocolire sud unde muncitorii lucreaza in aceasta perioada sunt in zona Utvin, in apropiere de poligonul de la Chisoda si la viitorul pod peste Bega de la Ghiroda.

Alte lucrari executate in punctele de pe santier sunt amenajarea de platforme pentru foraje la pasajul peste calea ferata din zona Utvin, cofrare si umpluturi cu pamant pentru pasajul peste conductele Colterm din aceeasi zona, cofrare la pilele pasajului peste drumul spre poligonul Chisoda, cofrare la poduri peste canale ANIF, umpluturi si montarea prefabricatelor la podete. La viitorul pod peste Bega din zona Ghiroda a continuat forarea pilotilor la culeea 1 si pila 1„, precizeaza reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Va reamintim, realizarea Centurii de Sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

La finalul lunii martie 2020 a fost emis ordinul de incepere al lucrarilor si de predare a amplasamentului, termenul de finalizare a obiectivului fiind stabilit pentru luna martie 2022.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Gigi spune:

    Asfaltul se așterne,betonul se toarnă!!