Se testeaza vechile sirene de alarmare publica, la Timisoara. Primaria cumpara altele noi, cu 200.000 de euro

TIMISOARA. Pentru a nu mai pati ca si anul trecut, cand in data de 20 decembrie 2021 sirenele de alarmare publica din centrul orasului nu au sunat, pentru prima data in 32 de ani, pentru a marca momentul in care Timisoara a devenit primul oras liber de comunism, acum se fac teste.

CITESTE SI: O singura firma vrea sa livreze cele 20 de sirene de alarmare publica pentru Primaria Timisoara, cu peste 200.000 de euro. Goarnele trebuie sa reziste la temperaturi extreme, de la -25 pana la +60 de grade Celsius

Primaria Timisoara anuntat ca sirenele electronice vor fi testate marti, 13 decembrie, in cadrul unui exercitiu de verificare. Vor fi transmise semnale scurte si mesaje vocale.

Asadar, timisorenii sunt atentionati sa nu se alarmeze deoarece aceste testari sunt unele normale.

Va reamintim, Primaria Timisoara cumpara cu 200.000 de euro un nou sistem de alarmare publica. Vor fi achizitionate 13 sirene electronice de putere 1200W cu radio (115 decibeli la 30 m) si alte 7 de putere 600W cu radio (109 decibeli la 30 m). Acestea urmeaza sa completeze si sa reconfigureze sistemul de instiintare, avertizare si alarmare al orasului.

La aniversarea Revolutiei din Decembrie ’89, la momentul festiv traditional al pornirii simbolice a sirenelor din Piata Victoriei, sistemul de alarmare nu a functionat.

A fost pentru prima oara in 32 de ani cand nu au sunat sirenele in ziua declararii Timisoarei drept primul oras liber de comunism din Romania.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. ioan spune:

    10K EURO/BUCATA? VOI SUNTETI CU CAPU O SIRENA NU VALOREAZA MAI MULT DE 3K/BUC Mare parandarat se intoarce uiva ,,oare lu purcelu ala de la pus fritzacke sef? sau chiar lui