Noutati :

Se termina lucrarile de consolidare a malurilor Begai din Timisoara cu 4 milioane de euro, bani europeni

10 aprilie, 2014 - 12:43 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Autoritatile locale pot incheia in sfarsit lucrarile de consolidare a malurilor Begai, dupa ce au obtinut fonduri europene pe care nu mai trebuie sa le dea inapoi: aproape 4 milioane de euro. Vorbim de montarea dalelor pe taluzuri.

„De fapt este vorba despre terminarea lucrarilor pe care noi le-am inceput in 2008, cand a inceput decolmatarea si consolidarea malurilor, a mai ramas o portiune care nu a intrat in bugetul de atunci, pe fonduri bugetare. Se vor termina de montat dalele respective in zonele unde nu au fost puse, de la podul din Badea Cartan spre Uzina Hidroelectrica, in amonte, si de la podul din Iosefin spre podul Modos, in aval”, a spus, pentru opiniatimisoarei.ro, Luci Ervin, director Administratia Bazinala de Apa Banat.

Lucrarile vor incepe in curand, ne asigura reprezentantii ABAB. Vor fi executate de aceeasi firma care s-a ocupat acum cativa ani de consolidarea malurilor si de decolmatarea Begai. Contractul de finantare din fonduri europene pentru proiectul „refacere consolidari canal Bega in Timisoara” a fost semnat deja. Valoarea totala este de 19,3 milioane de lei, din care 17,4 milioane de la Uniunea Europeana, iar aproape 2 milioane de la bugetul de stat.

„De rezultatele proiectului vor beneficia aproximativ 319.280 locuitori ai Timisoarei, fiind redus riscul de incidenta la inundatii cu 100% fara de varianta fara proiect. Suprafata protejata de lucrarile care se vor realiza este de 130,5 km patrati si cuprinde gospodarii individuale, cai de comunicatie rutiere, retele de alimentare cu energie electrica, retele de telecomunicatii”, anunta reprezentantii Serviciului de Monitorizare Implementare Proiecte Organismului Intermediar pentru programul Pos Mediu Timisoara.

Va fi consolidat malul Begai pe o lungime de 8,3 kilometri, dar si malul Begai la bazinul de intoarcere pe lungimea de 0,6 km.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...