Se strang bani in toate bisericile din Timis pentru olimpicii judetului. Ce eveniment exceptional are loc la Timisoara?

TIMISOARA. Premiera nationala la Timisoara. Anul acesta, olimpicii din judet vor fi premiati pentru rezultatele lor si cu bani stransi din biserici. Mai exact, pe langa fondurile alocate de Consiliul Judetean Timis pentru recompensarea elevilor extraordinari, de data aceasta, toti banii stransi in in cutiile speciale dedicate acestui eveniment in lacasurile de cult in ziua de Rusalii vor fi donati pentru rasplatirea elevilor.

CITESTE SI: Timisoreni, fiti pregatiti pentru ATACUL tantarilor! De ce nu se stropeste nici in acest an impotriva lor la Timisoara? 

„Mitropolia este tot mai prezenta in actiunile din judet si nu doar atat. Iata ca de aceasta data venim sa aratam ca biserica are doua maini – una pentru cei ce plang si alta pentru cei care sunt exceptionali. Proiectul pentru finantare a fost depus de Mitropolia Banatului. Banii ce se vor strange in biserici de Rusalii se vor adauga la fondurile obtinute de la CJT si nadajduim ca fondurile obtinute de la companiile din judet vor completa aceste sume. Donatorii se pot prezenta si la casieria Mitropoliei si pot dona. Cred ca e o actiune frumoasa. preotii vor anunta coelcta indreptata spre olimpici, vor exista casete speciale. E o premiera pentru biserica o colecta pentru olimpici. De aceasta data, pentru a veni in sprijinul concret al elevilor”, a spus Zaharia Peres, consilier cultural in cadrul Mitropoliei Banatului.

Cea mai mare parte din suma ce va ajunge la elevii olimpici vine din partea Consiliului Judetean Timis, care anul acesta a alocat 100.000 de lei acestui eveniment.

CITESTE SI: O noua operatiune importanta la Pasajul Jiul din Timisoara! Vor fi oprite trenurile  

„An de an am avut in decembrie gala Pro Iuventute. Acum incercam sa schimbam formatul si sa dam o valoare mult mai mare evenimentului. Copiii cred ca asteapta o recunoastere acum, inaintea vacantei. Suma este mica inca, incercam de la anul sa fie mult mai mare. Consiliul Judetean a reusit sa atraga, prin Inspectoratul Scolar Judetean, anumite olimpiade si sa le sustina si ne mandrim ca am avut olimpiadele foarte importanta aici. Strategia noastra este de a sustine in continuare invatamantul prin aceasta premiere, precum si de a sustine centrele de excelenta, unde speram ca anul viitor, din punct de vedere financiar, sa aratam mult mai bine. Acum, am putut sa alocam 100.000 de lei pentru acest Maraton al Inteligentei”, a spus Adrian Negoita, consilierul presedintelui Consiliului Judetean Timis.

Anul acesta, elevii din Timis au reusit sa aduca acasa zeci de medalii la olimpiadele nationale. In total, vor fi premiati peste 120 de olimpici si aproximativ 100 de profesori.

De data aceasta,Timisul chiar a fost fruncea. Pentru elevii si profesorii nostri, vom organiza un eveniment care are in spate un numar foarte mare de editii, dar care isi schimba complet fata: Maratonul Inteligentei. CJT si ISJ au un rol decisiv pentru a redefini acest eveniment, pentru a-l aseza pe copilul cu rezultate nemaipomenite si pe profesorul care l-a pregatit in locul pe care il merita”, a spus Aura Danielescu, inspector general al ISJ Timis.

CITESTE SI: Cel mai mare festival de zmeie din Estul Europei, la Timisoara! Vezi programul! 

Evenimentul va fi organizat la Filarmonica Banatul, iar holurile Salii Capitol se vor transforma intr-o galerie de arta, in care Stefan Popa Popa’s va expune caricaturile a zeci de elevi olimpici.

„In momentul de fata, Timisoara este in preajma unui eveniment deosebit, Capitala Culturala Europeana, iar in virtutea acestui drum, ne-am zis ca dupa 10 ani de premiere a olimpicilor, facuta cu Mitropolia, e momentul sa extindem. Noutatile acestei prime editii a Maratonului Inteligentei sunt mai multe – titulatura, implicarea tuturor olimpicilor si a profesorilor, intrarea gratuita”, a spus Doina Popa, presedintele fundatiei Art Media.

Cei care vor sa doneze bani pentru a ajuta la premierea elevilor o pot face in mai multe feluri. Vor putea dona in ziua de Rusalii in oricare dintre bisericile din judet, la casieria Mitropoliei sau direct in contul deschis de Mitropolia Banatului pentru acest eveniment.

Pe de alta parte, toti cei implicati in organizarea Maratonului Inteligentei fac apel la firmele din judet care vor sa sprijine evenimentul si au luat deja legatura cu reprezentantii Camerei de Comert, Industriei si Agriculturii Timis, pentru a promova evenimentul in randul membrilor.

CITESTE SI: Schimbarea uriasa ce va avea loc in Gara de Nord din Timisoara! Dezvaluirea facuta de CFR! 

Maratonul Inteligentei va avea loc miercuri, in 14 iunie, la Filarmonica Banatul din Timisoara. Iar cei care vor sa sprijine premierea olimpicilor vor putea face donatii pana in data de 8 iunie.

Contul deschis de Mitropolia Banatului pentru Maratonul Inteligentei este:

Banca Transilvania Timisoara, cod IBAN: RO24BTRLRONCRT00P2253602 Arhiepiscopia Timisoarei, b-dul C.D.Loga, nr.7, CUI 4483587

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...