Noutati :

Se scumpeste din nou moartea la Timisoara. Care sunt tarifele pentru locurile de veci in 2015?

5 februarie, 2015 - 01:07 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Moartea devine tot mai scumpa la Timisoara. Consilierii locali vor majora tarifele pentru serviciile funerare si cele pentru locurile de veci din cimitirele municipalitatii.

Tarifele vor creste cu 1,07%, conform ratei de inflatie stabilita pentru anul 2014. Anul trecut, de exemplu, au fost indexate cu aproape 4%.

Asadar, pentru saparea unei gropi pentru inhumarea unui adult, tariful creste cu 2,33 lei, de la 218 la 220 de lei, in timp ce pentru saparea unei gropi pentru un copil de pana in 14 ani se va plati de la 111 lei la 112 lei. Aceasta in vreme ce tariful pentru inhumarea unui adult ajunge la aproape 193 de lei, de la 190, iar cel pentru inhumarea unui copil pana in 14 ani ajunge la 97 lei, de la 96.

Un loc de veci ajunge, dupa noile preturi, la 97,4 lei pe 7 ani, fata de 96,4 lei cat era pana acum, pe cand concesionarea unei casete pentru urna de cenusa, pe 45 de ani, costa 367 lei, fata de 363 lei, cat este in prezent.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. 1. Este Cel putin o gluma sa numest un loc de inhumare temporar – 7 ani cu prelungire – ca si „loc de veci”.
    2. „Inainte”, in Timisoara (nu in Germania) locul de veci era „inchiriat” pe 20 de ani si – in caz de parasire a lui, inca 20 de ani nu avea voie nimeni sa „profaneze mormantul” (vezi cel putin atitudinea formala a primariei atunci cand un cimitir din timisoara a fost scurtat”. Scuza ca nu sunt cimitire mi se pare cel putin jenanta si de prost gust!
    3. Cand se va construi, in Timisoara, un crematoriu ca sa poti lua urna cu cenusa si sa dispui de ea pe veci (intradevar)? Sau asta nu este o prioritate caci poate uni se cred nemuritori?