Se scumpesc biletele de tren. Romanii vor scoate mai multi bani din buzunar pentru calatorii!

Guvernul vrea sa scumpeasca biletele de tren din aceasta toamna, reiese din scrisoarea de intentie convenita cu Fondul Monetar International, scrie hotnews.ro.

In documentul convenit cu FMI, Executivul precizeaza ca vrea sa inchirieze inca 1.500 de km de sine de cale ferata inoperabile si sa ia masuri de rationalizare a retelei si de reducere a costurilor in domeniul feroviar. Mentioneaza si ca statul a inchis majoritatea rutelor neprofitabile de trafic de calatori.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Smecherii de la transporturi, tun dupa tun ?
    Apogeul ineficienței manageriale privind transportul feroviar de călători a fost atins în timpul Ministrului Transportului-penalul, Relu Fenechiu, care a pus în fruntea SNTFC „CFR Călători” SA pe, obscurul, Valentin Dorobanțu ca Manager Privat care nu înțelege că trenurile de călători ale CFR Călători nu sunt o pierdere și pe care le anulează nejustificat și spunem nejustificat pentru că managerii de la operatorii privati le consideră rentabile și le preiau și le și înmulțesc după ce CFR Călători renunță la ele pentru că sunt nerentabile. Să înțelegem că managerii de la operatorii de transport feroviar de călători privati sunt singurii care înțeleg că trenurile de călători anulate de CFR Călători sunt foarte rentabile… Dorobantule , esti „liber” sa pleci , ne-ai demonstrat tot ce poti.
    Jaf la Transporturi , dupa Dorobantu de la CFR Calatori iata ce mai aflam : George Micu, managerul privat de la CFR SA numit de fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, este, în acelaşi timp, şi director general adjunct la CFR Marfă, dar şi membru în Consiliul de Administraţie de la CFR Călători • Pentru aceste prestaţii, George Micu încasează lunar peste 12.000 de euro .