Noutati :

Se scumpesc biletele de tramvai, autobuz sau troleibuz la Timisoara. Noile preturi pentru calatorii propuse de RATT

27 martie, 2018 - 10:23 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
9

TIMISOARA. Vom scoate mai multi bani din buzunar pentru a merge cu tramvaiul, autobuzul sau troleibuzul prin Timisoara. Aceasta daca propunerea RATT de a scumpi biletele si abonamentele va fi aprobata de Consiliul Local.

CITESTE SI: De ce ne era frica nu scapam. Doua poduri, aflate la 100 de metri unul de altul, intra in acelasi timp in reparatii la Timisoara. Solutia de trafic pentru soferi 

Cererea RATT este motivata de inflatie, de cresterea preturilor la principalele utilitati care au generat costuri suplimentare la carburanti, energie electrica, materiale si piese de schimb, la care se adauga costurile mari cauzate de flota de care dispune acum STPT si gradul de uzura al mijloacelor de transport, se arata in raportul de specialitate inaintat Primariei Timisoara.

SC Societatea de Transport Public Timisoara SA, solicita actualizarea tarifului de calatorie urban si metropolitan, precum si a altor tarife practicate pentru inchirierea si prestarea de servicii in cadrul STPT. Acestea au fost aprobate de Consiliul de Administratie, precum şi de Adunarea Generala a Asociatilor. De asemenea a fost atasat Nota de fundamentare a tarifelor. In conformitate cu prevederile legale privind serviciile de transport public local este necesar ca prin incasarea tarifelor sa se acopere cheltuielile curente de intretinere, exploatare si de reabilitare-dezvoltare aferente transportului public„, se mai arata in documentatia societatii de transport public.

Reprezentantii RATT mai precizeaza ca „tarifele practicate in prezent la transportul urban de calatori nu au fost ajustate de mai bine de opt ani la abonamente si sapte ani la bilete, se impune actualizarea tarifelor/ calatorie pe baza de bilet si abonament si a tarifului la transportul metropolitan„.

RATT propune eliminarea din politica tarifara a abonamentelor de 15 zile si 5 zile pentru persoane fizice si abonamentele de 1 linie, 2 linii i 1 linie expres pentru persoanele juridice, din pricina numarului variat de titluri de calatorie, intrucat acestea cauzeaza costuri suplimentare cu distributia, respectiv cu activitatea de control, fiind o sursa permanenta de frauda, din pricina perioadelor fragmentate de valabilitate.

De asemenea, se doreste eliminarea abonamentelor de doua linii, din cauza numarului redus de astfel de titluri de calatorie vandute.

RATT doreste insa mentinerea tarifului actual de 93 de lei pentru abonamentul general de 30 de zile pentru a incuraja titlurile cu cat mai multe calatorii valabile.

Iata propunerile de scumpire facute de societatea de transport pentru calatoriile cu tramvaiul, autobuzul sau troleibuzul prin Timisoara!

Tariful pentru o calatorie, inclusiv TVA, creste de la 2 lei la 2,50 lei pentru urban si metropolitan, iar tariful pentru o calatorie pentru cursele expres de la 2,50 lei/bilet la 3.00 lei. 

La abonamentele pentru persoane fizice, tarifele cresc dupa cum urmeaza:
abonament 1 linie 30 zile – de la 53 lei la 66 lei
abonament expres 1 linie 30 zile – de la 66 lei la 82 lei.

La abonamentele pentru persoane juridice tarifele cresc dupa cum urmeaza:
abonament nominalizat general 30 zile – de la 142 lei la 177 lei
abonament nenominalizat general 30 zile – de la 180 lei la 224 lei.

RATT solicita si actualizarea tarifelor pentru alte activitati conexe activitatii de baza cum ar fi: inchiriere utilaje, inchirieri autobuze, spatii publicitare, etc.

Ramane de vazut daca in urmatoarea sedinta in plen a Consiliului Local noile tarife propuse de RATT vor fi aprobate prin vot.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 9comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Scumpesc biletele pentru ce ? Pentru mizerie, miros si boschetari care dorm prin tramvaie, tramvaie in care ploua, tramvaie noi care scartaie si fac zgomot mai rau ca tramvaiele vechi (si da, au fost reabilitate cu 500.000 euro bucata). PENIBIL

 2. Pai nu era suficient sa taie reducerea de 20% pentru abonamente (aplicata timisorenilor)? Asta insemna automat cresterea preturilor acestora cu 25%, adica valoarea pe care tot ei au calculat-o pentru inflatie.

 3. Sa le fie rusine, dupa ce circula vai de capul lor, stai minute in sir in statii, pana când vin, sunt infecte, murdare, pline de boschetari, hoti, mirosuri sa nu mai spunem, platesc abonament si circul mai mult pe jos decat cu ele !!!!!!!!!!!!!!!! RUSINE

 4. Lucrez in Timisoara de aproape 40 de ani si fac naveta ,ca multi altii .Intotdeana mi-am facut abonament si mi-am cumparat bilete .Oare de ce noi ,navetistii trebuie sa platim abonamentul mai scump decat cei care au domiciliul in Timisoara ?pensionarii au gratuit ,se urca, merg o statie ,poate ar trebui sa achite si ei macar o parte din abonament.Atunci ar vedea cate persoane sunt in tramvai .Transportul cu tramvaiul 8 imi pune nervii la incercare zilnic si de foarte multe ori sunt nevoit sa iau taxi pana la gara .Tramvaiele stau la capat ,vatmanii vorbesc intr-una la telefon ,DEPLORABIL -mai au si tupeul sa propuna majorarea pretului biletelor .

  • Doamna Dana , vatmanii nu stau de placere la capete , au un program de circulatie de mizerie , facut in bataie de joc de asa zisi inginerasi , cu stationari mari pe capete ( intre 10 si 15 minute ). numarul de vagoane pe traseu s-a redus .De ce credeti ca vatmanul sau soferul de autobuz sau trolebuz e vinovat de aceasta situatie ?

  • Stimata …
   Ca sa clarificam ceva.
   In unele state UE daca esti pensionar (peste 65 da ani) si cetatean UE ai gratuitate pe mijloacele de transport un comun, in unele tari chiar si pe calea ferata (suplimentul de viteza si locul se plateste; in altele sumele sunt derizorii!
   Trebuie doar sa te informezi.
   La noi problema mare este ca tramvaiele circula prost si – de exemplu – nu ai acces cu caruciorul, sunt asa cum sunt, ….
   Vorba romanului, lasa maica mai rau sa nu fie!

 5. Întâi să creeze condiții în mijloacele de transport pe timp de vară și iarnă să se igienizeze in mijloacele de transport circulă toți boschetarii cu tot felul de mirosuri că ți se întoarce stomacul și nimeni nu ia nicio măsură foarte mulți călători nu compostează biletele sa u validarea abonamentelor și multe altele ce trebuie rezolvate și apoi să treacă la scumpiri

 6. Mai bine sar moderniza mijoloacele de transport şi evitarea întârzierilor apoi se poate face scumpirea.Ce să mai zic de mizerie,boschetari,aurolaci şi pensionari care se uită urât la mine că nu le cedez locul!!!P.S(Sunt o persoană care plăteşte abonamet pe mijlocul de transport).

 7. Mai bine s-ar moderniza mijoloacele de transport şi evitarea întârzierilor apoi se poate face scumpirea.Ce să mai zic de mizerie,boschetari,aurolaci şi pensionari care se uită urât la mine că nu le cedez locul!!!P.S(Sunt o persoană care plăteşte abonamet pe mijlocul de transport).