Se schimba traseul! Autostrada Deva – Lugoj va fi deviata. Ce s-a intamplat si care e noua ruta?

TIMISOARA. Lotul patru din tronsonul de autostrada Deva-Lugoj va fi deviat de pe aliniamentul initial dupa ce constructorul a  facut o descoperire care duce la modificarea traseului.

CITESTE SI: Ce se intampla cu lucrarile la cele 3 loturi lipsa din autostrada Lugoj – Deva! FOTO NOI de pe santiere

Este vorba de un cimitir care functiona ilegal in zona expropriata, figurand drept pasune, a declarat, joi, la Simeria, intr-o conferinta de presa, ministrul Transporturilor, Dan Sova.

Ministrul a declarat ca tronsonul de autostrada Deva-Lugoj va fi deviat de pe aliniamentul initial dupa ce constructorul a descoperit un cimitir care functiona ilegal in zona expropriata, figurand drept pasune.

La tronsonul de autostrada Lugoj-Deva lotul 4 m-am bucurat ca au inceput (lucrarile – n.r.) spre deosebire de loturile 2 si 3, de care nu s-au apucat practic, pentru ca nu au intrat cu masinile (…). Pe lotul 4 au intrat cu utilajele pe zece kilometri. Acolo au avut o problema pe care noi am tot povestit-o anecdotic, pe lotul 4, unde pe raza comunei Branisca, pe coridorul de expropriere, cand a intrat constructorul UMB s-a constatat ca exista un cimitir ilegal chiar pe aliniamentul autostrazii. Noi am sesizat Parchetul General in legatura cu aceasta problema si acum urmeaza sa finalizam o hotarare de guvern sa abatem traseul autostrazii de acolo” , a declarat ministrul Transporturilor, Dan Sova, potrivit Mediafax.

Acesta a adaugat ca spera ca pe acest tronson sa nu existe probleme.

In documente, asa spunea domnul director Neaga (Narcis Neaga, directorul CNADNR – n.r.), acolo unde se afla acest cimitir fara autorizatie figura pasune cand a fost expropriata. Noi am sesizat organele in drept. Mai departe ne facem treaba, abatem putin autostrada si o continuam. Deci, lucrurile sunt bune. UMB lucreaza bine, repede in general„, a mai adaugat Dan Sova.

Ministrul Transporturilor, Dan Sova, si ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, au fost prezenti, joi, in judetul Hunedoara, la receptia lucrarilor Ambulatoriului de Specialitate de la Spitalul General CF Simeria.

Cu aceasta ocazie, Dan Sova a inspectat tronsoanele de autostrada Arad – Nadlac, Lugoj – Deva si Orastie – Sibiu.

Intr-un document oficial datat in februarie, obtinut de MEDIAFAX, este prevazut ca anul trecut CNADNR a avut un buget de 3,76 miliarde lei pentru autostrazi si a inaugurat 116 kilometri, respectiv tronsonul Simeria – Orastie (18 km), trei loturi pe Orastie-Sibiu (60,5 km) si primul tronson al Lugoj – Deva (27,4 de kilometri, plus un drum de legatura la regim de autostrada de 10,5 km).

Conform documentului, CNADNR intentioneaza sa inaugureze in acest an loturile 1 si 2 ale autostrazii Nadlac – Arad (22,2 km, respectiv 16,6 km), lotul 2 Timisoara – Lugoj (25,6 km), lotul 3 Orastie – Sibiu (22,1 km) si o portiune de 6,5 kilometri a autostrazii Bucuresti – Ploiesti.

Anul viitor, CNADNR se asteapta sa receptioneze loturile 2,3 si 4 de la Lugoj – Deva (28,6 km, 21,1 km si 22,1 km), cele patru loturi de la Sebes – Turda, cu o lungime de 70 km, si loturile 1,2 si 3 de la Campia Turzii – Ogra – Targu Mures (53 km).

Proiectele care vor beneficia de cei mai multi bani in acest an sunt autostrazile Nadlac – Arad (359,9 milioane lei), Timisoara – Lugoj (251,7 milioane lei), Lugoj – Deva (333,7 milioane lei), Orastie – Sibiu (285,6 milioane lei), Sebes – Turda (290,8 milioane lei), Brasov – Cluj – Bors (256,5 milioane lei) si Bucuresti – Brasov (429 milioane lei).

In 2015, cele mai ridicate fonduri vor fi alocate pentru autostrazile Nadlac – Arad (240,3 milioane lei), Timisoara – Lugoj (477,2 milioane lei), Lugoj – Deva (951 milioane lei), Orastie – Sibiu (281,9 milioane lei), Sebes – Turda (878,9 milioane lei), Brasov – Cluj – Bors (379,9 milioane lei) si Bucuresti – Brasov (330,9 milioane lei).

Proiectele sunt finantate atat cu bani de la buget, cat si din fonduri externe.

CITESTE SI:

Autostrazile Nadlac-Arad, Timisoara-Lugoj si Lugoj-Deva primesc cei mai multi bani. Ce inauguram anul asta?

Vom ajunge de la Timisoara la Budapesta in cel mult 2 ore jumate! Pentru prima data doua orase mari ale Romaniei vor fi legate prin autostrada de vestul Europei

EXCLUSIV! Topul judetelor cu cei mai multi kilometri de autostrada! Pe ce loc e Timisul? In doi ani, va fi primul din tara!

Crucile ‘misterioase’ de pe centura Timisoarei au luat cu asalt autostrazile! A rasarit prima cruce pe autostrada Lugoj – Deva. FOTO!

Schimbare de plan in cazul autostrazii Lugoj-Deva. Constructorii vor fi obligati sa adauge un nou element soselei de viteza

EXCLUSIV! FOTOREPORTAJ: Cum arata autostrada Arad-Pecica, ce ar fi trebuit sa se lege deja de Timisoara? Aproape gata, a fost abandonata

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Al cui este terenul pe care se va face devierea?Cate morminte sunt in acest cimitir?

  2. Daca cimitirul este ilegal………deviati cimitirul. Daca nu se poate, ca cica n-au trecut sapte ani de la ultima inmormantare, deviati-i pe cei care l-au infiintat. Macar sapte ani dupa gratii.