Noutati :

Se schimba regulile pentru obtinerea vizei de flotant

7 septembrie, 2020 - 06:33 PM
Autor: Redactie      
Categorie: NATIONAL
0

Noi reguli pentru cererile privind stabilirea resedintei au intrat in vigoare incepand cu luna septembrie, astfel ca va avea loc o verificare suplimentara pentru adresele unde se constata un numar mai mare de cereri pentru stabilirea resedintei, in contextul alegerilor locale din 27 septembrie.

Anuntul a fost facut luni de purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, care a spus ca Directia de Evidenta a Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date a introdus noi masuri de verificare suplimentara pentru adresele unde se constata un numar mai mare de cereri pentru stabilirea resedintei. Noile reguli au fost transmise si catre serviciile de evidenta a persoanelor din teritoriu pentru a fi aplicate.

In toate situatiile in care se inregistreaza cereri pentru stabilirea resedintei, solicitantul va declara pe propria raspundere ca locuieste mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinta secundara. Declaratia va fi consemnata pe cerere, in fata functionarului de evidenta a persoanelor.

La primirea cererilor pentru stabilirea resedintei, la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor se va verifica in baza de date numarul mentiunilor de resedinta valabil inscrise la adresa respectiva. Daca la adresa respectiva sunt inscrise cel putin doua mentiuni de resedinta valabile, va fi anunțata structura locala a politiei nationale pentru verificari in teren din care sa rezulte daca solicitantii locuiesc efectiv la adresa declarata.

Daca din verificarile facute de catre politisti reiese ca persoanele respective nu locuiesc efectiv la adresa declarata, cererile lor vor fi respinse. Aceste verificari vor fi dispuse si in situatia in care se inregistreaza un numar mare de solicitari la aceeasi adresa/adrese distincte, a precizat Monica Dajbog.

Ea a mentionat ca se vor avea in vedere si cazurile in care cererile s-au depus, succesiv, la intervale relativ scurte de timp, pentru aceeasi adresa, iar prin „numar mare de solicitari’ se intelege un numar care depaseste media zilnica, saptamanala sau lunara.

Conform sursei citate, prin aceste masuri se pot monitoriza indeplinirea conditiilor necesare pentru acordarea vizelor de resedinta pentru cetatenii cu drept de vot si verificarea legalitatii acestora, in cazul constatarii unei evolutii semnificative a numarului de persoane care isi stabilesc resedinta intr-o anumita circumscriptie electorala.

Aceste masuri sunt luate in contextul alegerilor locale din 27 septembrie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...