Noutati :

Se schimba numerele la case si CF-urile celor care stau langa stadionul Dan Paltinisanu? Primaria Timisoara face lucrari cadastrale pentru toata zona

21 februarie, 2014 - 11:06 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Conducerea Primariei Timisoara doreste actualizarea topografica a zonei Stadion cuprinsa intre stadionul Dan Paltinisanu – strada Aurel Paunescu – strada Podeanu – strada Cerna si bulevardul Iosif Bulbuca. Practic, asta inseamna renumerotarea intregii zone si numere topografice noi, fiecare imobil urmand sa primeasca numar cadastral nou sau chiar un numar nou pentru casa, sustin reprezentantii Primariei Timisoara.

Potrivit unui proiect de hotarare care va intra saptamana viitoare in atentia consilierilor locali, specialistii Primariei doresc reambularea zonei Stadion cuprinse intre Dan Paltinisanu – str. prof. dr. Aurel Paunescu – Podeanu – str. Cerna – bv. dr. Iosif Bulbuca, respectiv demararea procedurii de sector cadastral.

„Prin reambulare se pune de acord situatia reala din teren cu planul de carte funciara existent, fiind o operatiune de actualizare a planurilor existente prin includerea tuturor detaliilor aparute ulterior intocmirii intiale a planului. Reambularea zonei se impune deoarece in urma dezlipirilor succesive din anii 1946 – 2014 nu se reuseste identificarea parcelelor. Prin reambulare se va renumerota intreaga zona, numerele topografice vechi se sisteaza, fiecare imobil urmand sa primeasca un numar topografic/cadastral nou”, se arata in referatul care insoteste proiectul de hotarare.

E nevoie de reambularea zonei si pentru reglementarea situatiei juridice a bazelor sportive, a terenului aferent bazinului de inot olimpic, a cailor de acces, zonelor verzi, etc”, se mai arata in referat.

„Banca de Date Urbana a cerut, se face pe cheltuiala Primariei, este o situatie mai complexa. Toate bazele sportive trebuie puse acolo, toate strazile, garajele, imobilele. Nu se face nimic pe cheltuiala celor care locuiesc acolo, e pe cheltuiala noastra deocamdata, ca noi suntem interesati sa punem la punct situatia. Locuitorii vor primi instiintari individuale, daca li se modifica numarul topo, daca au nevoie de CF nou, daca li se schimba numarul de casa”, a declarat Martin Staia pentru opiniatimisoarei.ro.

In baza hotararii care se va emite, Primaria va solicita OCPI Timis inceperea lucrarilor de „sector cadastral” a zonei Stadion.

Potrivit sefului Directiei cladiri, terenuri si dotari diverse, Martin Staia, exista posibilitatea sa fie schimbate totodata si numerele la casele din zona.

____________

UPDATE! Proiectul a fost aprobat, se va trece la renumerotarea zonei, insa in principal sunt incluse doar terenuri pe care functioneaza baze sportive, ceea ce inseamna ca cei care locuiesc in zona nu vor fi afectati, spun reprezentantii Primariei Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...