Noutati :

Se schimba Legea Educatiei! Ce prevede noul document?

5 august, 2015 - 10:41 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

Reintroducerea notei minime de intrare la liceu, obligativitatea gradinitei si eliminarea obligatiei ca directorii de scoli sa isi asume rezultatele unitatilor pe care le conduc. Acestea sunt doar cateva dintre schimbarile pe care le-ar putea aduce noua Lege a Educatiei.

Dupa 10 zile de discutii pe tema noii legi, reprezentantii Ministerului Educatiei au adunat mai multe propuneri. „Le-am solicitat colegilor din Ministerul Educatiei sa integreze toate propunerile facute pe cele 10 zile, le-am transmis departamentului juridic din Minister, pentru ca sunt aspecte de ordin juridic si de tehnica legislativa si avem un prim draft care nu are alta semnificatie decat baza de discutie”, a declarat ministrul Educatiei , Sorin Cimpeanu, pentru hotnews.ro.

Printre cele mai importante schimbari legislative se afla introducerea finantarii de baza pentru copiii din crese, si infiintarea unui program de preprofesionalizare, cu durata de un an, pentru absolventii de gimnaziu care nu reusesc sa ia nota 5 la Evaluarea Nationala.

Citeste mai mult aici.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor