Se schimba Codul Rutier: scuterul nu se mai conduce fara permis si la fiecare reinnoire a carnetului e nevoie de control medical

Codul Rutier va suferi din nou modificari. Cele mai importante se refera la siguranta din trafic, asa ca scuterele nu vor mai putea fi conduse fara permis, iar oricine isi reinnoieste carnetul trebuie sa isi faca din nou analizele medicale.

Orice roman care viseaza sa conduca un scuter, indiferent de capacitatea cilindrica, va trebui sa obtina si un permis pentru asta.

Conform legislatiei, in momentul de fata, pentru a putea circula cu scuter, proprietarul a fost nevoit sa obtina permis categoria A, pentru ca mopedul are o capacitate de peste 50 de cm cubi. Cat despre alt tip de moped, acum proprietarul nu are nevoie de permis – se poate bucura de el in voie.

Acest lucru nu se va mai intampla insa din momentul in care modificarile propuse de Ministerul de Interne vor fi aprobate, cel mai probabil peste doua luni.

Politistii vor ca doar cei care au biciclete sa poata circula fara permis de conducere.

Cat despre a doua modificare, cea legata de viza medicala, daca pana acum iti preschimbai permsiul inainte sa expire, nu aveai nevoie de viza medicala, de acum incolo, indiferent de conditiile in care solicitati un nou permis, este obligatoriu controlul medical.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. nu cred ca este normal sa necesite permis motoarele sub 50 cm …mi-am cumparat scuter de curand , m-a costat destul de mult mie cine imi da banii inapoi ????

  • Ia permisul si mergi cu scuterul. Se stia de mult de aceasta lege, toata iarna ai timp sa-l iei si asa nu te poti plimba cu el.

 2. nu sunt de acord … cu asta .. mi-am luat un moped de curand si ce sa fac acuma .. sa mai dau bani si pe permis .. 😐

 3. da scuterul si ia permisul

 4. PERMISUL PENTRU SUBCATEGORIA A1 SE IA DE LA 16 ANI . MOTOCICLETA TREBUIE SA AIBA O CAPACITATE CILINDRICA CE NU DEPASESTE 125 CM3 SI O PUTERE CARE NU DEPASESTE 11 KW.

 5. da de cind e valabila legea mai exact?

 6. chiar trebuie permis

 7. problema e alta……….nici administratorii scolilor de soferi nu detin toate specificarile legate scutere.Nu au scutere cu care se da examenul………………si cel mai si mai e ca numai din martie se incep cursuri pentru carnet cat AM..Nici pretul nu se stie exact………………………….atuci cu putin efort financiar faci pentru cat. b……..sigata