Noutati :

Se schimba Codul Rutier? Manevra pe care o fac toti soferii va fi INTERZISA in Romania!

4 ianuarie, 2016 - 06:28 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
2

Soferii ”agresivi” ar putea fi sanctionati cu 6 pana la 8 puncte amenda si chiar suspendarea permisului, potrivit unui nou proiect de Cod Rutier depus la Senat. Printre manevrele incriminate se numara schimbatul succesiv al benzilor pentru depasirea coloanelor, claxonatul excesiv, condusul pe trotuar.

40 de alesi din toate partidele au elaborat un proiect al unui nou Cod Rutier prin care propun definirea si sanctionarea sofatului agresiv, pe care il considera sursa principala de accidente.

Propunerea legislativa prevede la articolul 136 obligatia conducatorilor de vehicule de a nu adopta un comportament agresiv in trafic.

Sursa: mediafax.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. dar cand va fi introdusa si legea impotriva celor ce stau la semafor verde si nu pleaca de pe loc ,petru ca ei stau pe „face buci”???

  2. Hotarare OK! Rog insa sa mai faceti doua lucruri (cred ca de prima urgenta):
    – interveniti la ceio in drept sa asigure indicatoarele, marcajele si semaforizarile (inclusiv numaratoarea in timpului ramas pana la schimbarea starii semaforului) in acord cu cerintele legislatiei rutiere (si al uzantelor Europene); din nefericire in acest sens este o vraiste generalizata
    – interveniti ca cei in drept sa plaseze CORECT corpurile de iluminat stradal in dreptul trecerilor de pietoni.