Noutati :

Se schimba buletinele de identitate, de la 1 aprilie! Iata ce elemente noi vor contine

23 martie, 2014 - 09:23 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
2

Incepand cu data de 1 aprilie 2014, vor fi puse in circulatie noile carti de identitate electronice, prevazute cu o serie de elemente noi de particularizare. Principala noutate a o reprezinta cipul electronic incorporat in noile buletine.

‘Cartea de identitate va avea incorporat un cip cu interfata contact, iar Cartea electronica de identitate (CEI) si Cartea electronica provizorie vor avea incorporate un cip cu dubla interfata, cu contact si contactless. Cip-urile includ microcontrolere integrate, cu capabilitati de procesare criptografica, memorie interna si au implementate intern masuri de protectie avansata impotriva accesului neautorizat si a copierii/alterarii informatiilor continute (…) Asigurarea confidentialitatii datelor transmise/primite intre CEI/CER si cititor se face prin utilizarea metodelor criptografice si/sau a unei infrastructuri de chei publice’, se arata in nota de fundamentare, potrivit capital.ro

Pe langa elementele deja existente, noile carti de identitate electronice vor mai contine: datele din formatul tiparit, cu exceptia semnaturii olografe a titularului, prenumele parintilor titularului, certificate si certificate calificate, date biometrice ale titularului constand in imaginea faciala si imaginile impresiunilor papilare a doua degete.

Mai multe detalii pe capital.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. 1. Apropo, cum mai stam cu cardurile de sanatate? Dupa ce s-au bagat zeci de milioane de EURO incanu stim nimic despre ele. Aceste carduri sunt o mana cereasca ptr. sifonarea banilor.
    2. Tot asa si cu cardurile europene de sanatate. Nu au nimic constructiv in ele. Mai mut uneori in loc de card primesti o adeverinta in l. romana, sa inteleaga toata Europa ca venim noi!

  2. Raluca…Nu te opreste nimeni sa iti faci card de sanatate asta daca te incadrezi politici Romanesti 😉 adica sa ai nush cati ani lucrati fara intrerupere si alte porcarii altfel trebuie sa platesti din urma intreruperile si alte cele si doamne fere sa te imbolnavesti ca tot aceasi valoare o au ca si fara ele doar ca mai scoti bani in plus……..Asa este la noi tot timpul ghicesc ceva ca de noi suntem desteptii Europei dar tot pe ultimul loc….Eu in momentul de fata sunt emigrant si aici politica este fiecare om are dreptul la asistenta medicala m-am dus la clinica am depus un formular cu datele mele etc si in 2 saptamani am primit card fara sa cotizez nimic la statul respectiv si drepturile sunt aceleasi ca oricare cetatean de aici diferentele sunt ca iti ofera anumite analize operatii din oficiu gratis dar sunt si care se platesc mai ales daca tu doresti ceva ce depaseste bugetul care probabil il au pt fiecare cetatean alocat.