Noutati :

Se ridica singurul Vertical Village din Romania, cu locuinte unicat, la Timisoara. A fost desemnat antreprenorul general, PORR Construct, una dintre cele mai mari companii de constructii din tara

20 august, 2018 - 01:56 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
0

Compania PORR Construct S.R.L. detinuta de grupul austriac PORR, una dintre cele mai mari companii de constructii active in Romania, va fi antreprenorul general al proiectului rezidential Vox Vertical Village. PORR va realiza atat fundatia cat si lucrarile de suprastructura.

Proiectul este dezvoltat in Timisoara de catre Vox Property Group in urma unei investitii de 14 milioane de euro si va fi livrat pe piata la finalul anului 2019. Acesta reprezinta un concept in premiera pe piata rezidentiala din Romania, urmand sa fie primul ‚oras pe verticala’ dezvoltat pe plan local.

Vox Vertical Village va reuni 120 de locuinte intr-o cladire cu 10 niveluri si va presupune dezvoltarea unei ‚paduri pe verticala’, peste 1.000 de arbusti si diferite plante urmand a fi plantati atat in interiorul proiectului cat si pe terasele locuintelor. Astfel, peste o treime din suprafata construita a Vox Vertical Village va fi reprezentata de catre spatii verzi si terase.

”Dupa ce am alocat proiectarii o perioada de peste un an pentru a realiza un proiect unic in Timisoara si la nivel national, am desemnat ca antreprenor general una dintre cele mai mari companii de constructii active in Romania. Vox Vertical Village este un proiect rezidential unic la nivel national, un oras pe verticala, cu spatii comune ample, numeroase spatii verzi si finsaje de top”, afirma Virgil Tornoreanu, managing partner Vox Property Group, dezvoltatorul proiectului.

Vox Vertical Village va pune la dispozitia viitorilor locatari o serie intreaga de facilitati, printre care un atrium generos cu un grad ridicat de iluminare naturala, care va creste interactiunea din cadrul comunitatii, o piscina exterioara, o zona de receptie, cinema si o sala de fitness complet echipata. Vox Vertical Village va dispune si de o parcare subterana si supraterana compusa dintr-un total de 138 de locuri de parcare – 94 in subteran si 44 la nivelul solului.

PORR Construct are in derulare in Romania mai multe proiecte de mari dimensiuni, printre care proiectele de birouri Orhideea Towers si Bucharest Business Garden din Bucuresti.

”Business Garden Bucharest, care insumeaza 43.000 de metri patrati inchiriabili, este un ansamblu de trei cladiri ridicate concomitent. Ansamblul prevede edificarea de spatii de birouri clasa A si de zone comerciale la parterul cladirilor, cu acces facil prin multiple mijloace de transport. Spatiile verzi vor ocupa 30% din teren. Intre cladiri va fi amenajata o gradina interioara spatioasa. Punerea in functiune a cladirilor este planificata pentru a doua jumatate a anului 2018. Orhideea Towers este un complex sustenabil, care va oferi spatii generoase pentru birouri, precum si spatii adiacente beneficiind de o maxima flexibilitate in functie de nevoile chiriasilor. Ansamblul format din doua cladiri ( Nord si Sud ) insumeaza 39.667 de metri patrati, cu un subsol comun cu suprafata de 16.663 de metri patrati. Obiectivul este in curs de obtinere a certificatului LEED Gold.”, a declarat Klaus Bleckenwegner, CEO PORR Construct.

Vox Vertical Village se va construi in imediata apropiere a Vox Technology Park, dezvoltat de asemenea de catre Vox Property Group in urma unei investitii de 30 de milioane de euro. Compania este activa de mai multi ani pe pe piata rezidentiala din Timisoara, in timp ce Virgil Tornoreanu, managing partner al Vox Property Group, este un antreprenor local de succes, cu activitati pe piata imobiliara si in sectoarele IT&C.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...