Noutati :

Se ridica o sala de sport ultramoderna, de peste 2000 mp, langa Timisoara, in Dumbravita. Vezi FOTO cum va arata!

15 aprilie, 2014 - 11:13 AM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
4

TIMIS. Meciuri de fotbal, baschet, handbal sau volei, dar si evenimente de amploare se vor desfasura la Dumbravita, in scurta vreme, intr-o sala polivalenta ultramoderna.

Comuna Dumbravita, in parteneriat cu localitatea infratita, Szentes din Ungaria, a castigat un nou proiect european prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Ungaria. Proiectul denumit ”Sportul, un instrument de dezvoltare a ofertei turistice transfrontaliere”.

Proiectul, initiat de Dumbavita pe masura 2.1.3 – Dezvoltarea turismului, prevede, asadar, construirea salii de sport in  comuna timiseana si reabilitarea unui obiectiv turistic la Szentes, iar astfel se incurajeaza evenimentele turistice in ambele localitati, intarind si relatiile dintre judetele Timis si Csongrad.

In scurt timp se va semna si contractul de finantare, iar atat constructia salii, cat si reabilitarea obiectivului turistic din Ungaria trebuie sa fie gata in 31 iulie anul viitor.

Valoarea totala a bugetului aprobat pentru ambele localitati este de 2,14 milioane de euro. Din aceasta suma 1,41 milioane euro revin Dumbravitei astfel: 750.000 de euro sunt fonduri europene, iar diferenta va fi suportata din bugetul local.

Suprafata desfasurata a salii polivalente este de peste 2.200 mp. In sala se vor putea desfasura meciuri de baschet, handbal sau volei. Tribuna va avea o capacitate de circa 350 de locuri, cu posibilitatea de extindere. De asemenea, vor fi achizitionate echipamente sportive, dar si mese pentru tenis de masa, astfel ca echipa feminina de tenis de masa din comuna Dumbravita va putea juca in noua sala etapele de Superliga la tenis de masa.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ar trebui ca dupa realizarea salii, Dumbravita sa devina cartier al Timisoarei si prin aceasta se castiga o sala de sport!

    • totul pe gratis ! tipic romanesc, uni muncesc si alti fura legal !

  2. asta ne trebuie????sunt ambuteiaje in permanenta,transport in comun varza dar o sa fie 2 sali de sport…localitate de sportivi ce mai!!!

  3. Respectele mele pentru administratia comunei Dumbravita. Se vede ca acolo sunt oameni gospodari.