Noutati :

Se repara lifturile si se reorganizeaza sectiile la Spitalul Judetean Timisoara!

17 ianuarie, 2014 - 03:05 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Este nevoie de o reorganizare a sectiilor Spitalului Judetean din Timisoara, a anuntat managerul Iulius Juganaru. In acelasi timp, vor fi facute mai multe investitii in acest spital cu bani mai ales de la CJT.

Iulius Juganaru spune ca sunt mai multe sectii in spital unde pacientii sunt internati nejustificat, iar aceste sectii vor trebui reorganizate cu reducerea numarului de paturi. In acelasi timp, sectiile chirurgicale ar urma sa aiba un numar mai mare de paturi, aici fiind un anumit deficit.

La Neurochirurgie avem supraaglomeratie, avem nevoie de extindere pe terapie intensiva, in  special pe sectiile chirurgicale. Probabil vom reduce paturi de la unele sectii si vom extinde la altele, dar cu siguranta nu vom da afara nicio sectie din spital„, a spus Juganaru.

Pana in data de 25 ianuarie va trebui finalizat planul de reorganizare a sectiilor din Spitalul Judetean.

Imediat dupa ce aceasta procedura va fi finalizata, conducerea spitalului isi va indrepta atentia spre investitii, iar prioritare sunt lifturile.

O multime de pacienti si chiar autoritati locale s-au plans de lifturi, e o problema prioritara. Liftul 2 si 3 necesita reconditionare si mai avem un lift pentru transport alimente. Vreau sa aloc un lift numai pentru blocul operator cu care sa fie transportati exclusiv pacientii care merg spre sau dinspre blocul operator„, a mai spus Juganaru.

Investitii noi, de reamenajare vor demara la Morga, dar si la clinica de Ortopedie.

Avem in vedere modernizarea si extinderea clinicii de Ortopedie. Vrem sa derulam un proiect mare care se va intinde pe o perioada mai lunga de timp. E foarte important un proiect de modernizare a blocului operator al spitalului judetean, dorim sa aducem blocul operator la cele mai inalte standarde. Aceasta investitie costa 26 milioane de euro, incercam sa obtinem banii din fonduri europene, va fi mai greu sa ne bazam pe fondurile Consiliului Judetean Timis deoarece investitia este foarte mare„, a mai spus Juganaru.

Managerul de la Judetean a precizat ca spitalul nu are arierate si ca la sfarsitul acestei luni va fi finalizat Centrul de cercetare a cancerului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...