Noutati :

Se reiau zborurile pe Aeroportul International Timisoara, pe o pista complet refacuta

1 septembrie, 2013 - 02:30 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. S-au incheiat lucrarile de reparatii capitale la pista de aterizare – decolare a Aeroportului International Timisoara Traian Vuia. Astfel, se reia programul obisnuit al zborurilor, dupa 8 zile de  pauza, timp in care acestea au fost redirectionate la Arad.

Totul a decurs conform graficului, astfel ca la orele 17.25, pe pista va ateriza prima cursa apartinand companiei aeriene Lufthansa venind dinspre Munchen. Prima cursa care va decola la orele 18.00, apartine aceleiasi companii aeriene si se indreapta spre aceeasi destinatie, Munchen.

Odata cu finalizarea lucrarilor de reparatii curente la pista de decolare – aterizare, de astazi, 1 septembrie, se marcheaza incheierea lucrarilor demarate in octombrie 2012 – considerata a fi prima etapa a lucrarilor –, cat si a lucrarilor aferente celei de-a doua etape inceputa in 15 iunie a.c. si desfasurata in trei perioade de timp consecutive: 15 iunie – 24 iulie a.c., 25 iulie – 24 august, 24 august (ora 20.00) – 1 septembrie a.c (ora 17.00). De asemenea, in perioada lucrarilor s-a realizat si refacerea sistemului de electroalimentare si a configuratiei sistemului de balizaj luminos.

Lucrarile facute la pista au constat in reparatii la rupturi de muchii si colturi ale dalelor, inchiderea exfolierilor superficiale ale suprafetelor de beton si a alveolelor, inlocuiri de dale de beton, asternerea stratului asfaltic, repozitionarea sistemului de balizaj luminos si realizarea marcajului diurn.

Lucrarile de reparatii curente la pista de decolare – aterizare s-au desfasurat in parametrii tehnico-economici contractati. Urmare a finalizarii lucrarilor si refacerea stratului asfaltic a crescut siguranta zborului si nu in ultimul rand confortul pasagerilor la decolarea sau aterizarea aeronavelor. Dimensiunile pistei de decolare-aterizare, care sunt de 3500 m lungime si 45 m latime, si studiul de expertiza a capacitatii portante, realizat in iulie-august 2012, certifica operarea in siguranta a aeronavelor de orice capacitate”, declara Dan Idolu, director al Aeroportului International Timisoara – Traian Vuia.

Valoarea lucrarilor la cei 3.500 de metri de pista a fost de 11.900.000 lei, banii provenind dintr-un credit accesat de catre S.N. Aeroportul International Timisoara ”Traian Vuia”.

Executia lucrarilor s-a facut de catre S.C. Albix General Constructii S.R.L., o societate specializata si autorizata de catre Autoritatea Aeronautica Civila Romana, pentru lucrari in infrastructura aeroportuara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Da, alta viata, fara hurducaieli, am decolat lin astazi de dimineata.

  2. Domnu Dan, dar creditul pentru pista cine ti l-a garantat? Daca nu iti aduci aminte, ca erai ocupat cu preietnul tau Bachus la o cafea foarte imbunatatita, iti amintim noi ilegalitatea care o tii la secret. Creditul ti l-a garantat Tarom-ul, dupa ce ai umblat cu miloaga pe la toate bancile si ti-au dat eject pentru ca ai adus aeroportul in faliment.